• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kosovoonline

20.02.2020

18:54

HITNO! AMERIKA POVLAČI VOJNE TRUPE SA KOSMETA?! SAD uputile NAJSTRAŠNIJU pretnju Šiptarima! A SVE TO ZBOG SRBIJE!

Politika

HITNO! AMERIKA POVLAČI VOJNE TRUPE SA KOSMETA?! SAD uputile NAJSTRAŠNIJU pretnju Šiptarima! A SVE TO ZBOG SRBIJE!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države otišle su korak dalje u pritisku na Vladu Kosova da ukine taksu na srpsku robu, javlja Gazeta Ekspres i navodi, pozivajući se na svoje izvore, da je američki ambasador Filip Kosnet rekao kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju da njegova zemlja razmatra mogućnost da povuče svoje trupe sa Kosova ukoliko se ne ukine taksa na robu iz Srbije

Ovo je najozbiljnija američka pretnja Kosovu, navodi Gazeta Ekspres i podseća da se pre nekoliko meseci široko spekulisalo da Amerikanci razmatraju uklanjanje kampa Bondstil sa Kosova ukoliko političko rukovodstvo nastavi da se ne pokorava zahtevima međunarodnog faktora za ukidanje takse. Ali ove informacije nikada nisu potvrđene.

Bilo kako bilo, izgleda da se ova opcija ozbiljno razmatra. Američki izvori rekli su za Gazeta Ekspres da je Filip Kosnet na poslednjem sastanku rekao Kurtiju da bi trebalo da ukine porez odmah, inače će SAD delovati.

Foto: Printscreen youtube

- Američka ambasada u Prištini rekla je Kurtiju da se prisustvo američkih snaga na Kosovu već razmatra - rekao je izvor za Gazeta Ekpres. To je ujedno i najveća pretnja koju su Sjedinjene Države izrekle Kosovu, pošto je kosovska vlada nametnula stopostotnu taksu bosanskoj i srpskoj robi kao odgovor na diplomatsku kampanju Srbije u prvacu povlačenja priznanja.

Aljbin Kurti i predsednica kosovskog parlamenta Vjosa Osmani, kao kandidati za premijera na izborima 6. oktobra, obećali su da će ukinuti porez i zameniti ga širokim merama reciprociteta sa Srbijom. Ali sada, kada predvode vladajuću koaliciju, još nisu krenuli u tom pravcu.

Izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog između Kosova i Srbije, ambasador Ričard Grenel, kategoričan je da taksu treba ukinuti odmah kako bi se nastavio dijalog.

KURTI OPET MULJA! Danas odlučuje O UKIDANJU TAKSE, ali uz mere reciprociteta

Sporazum između Kosova i Srbije verovatno će se dogoditi vrlo brzo, navodi se u tekst i dodaje da upravo to izgleda plaši nove kosovske lidere.

U intervjuu za Radio Slobodna Evropa, premijer Kurti izjavio je da ne treba žuriti u ovaj proces, jer će u aprilu biti izbori i u Srbiji. Nije poznato da li upravo iz tog razloga Kurti odlaže ukidanje takse.  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

...Да обезбеде шверц хероина из Авганистана и кокаина из ... - Турске...!!

GrofMonte

pre 4 godine

Poste ste ugledni i postovani kao informativna kuć smatram svoju obavezu da vas obavestim da je Jamajka naj novija zemlja članiva UN koja je priznala ?? kao suverenu i ne zavisnu državu !

0691993066

pre 4 godine

Ako bude povlačenje kao i u Siriji...Potrajaće deceniju i po...Licemerje SAD-e, kao oni nekome "prete"...A u stvari, Šiptar bez njihove dozvole ... - ne sme ni da prdne...!!

Marcco

pre 4 godine

Pa sve ovo sa šiptarima je i rađeno zbog Bonstila jer im treba druga geostrateška tačka blizu i u sadejstvu sa Vardarskom dolinom... da se povuku iz Bondstila je zadnje što će uraditi, naročito od kada Turska vrda levo-desno.

Vojo

pre 4 godine

Ma, laž! SAD i E.U. da stvarno žele da izvrše pritisak na marionetske vlasti u Prištini, dovoljno bi bilo da im zaprete privremenim povlačenjem priznanja, do završetka dijaloga i obostranog kompromisa. Ali, neće!

Zoran

pre 4 godine

Ambasdor USA, “preti ” shoptarima reda radi. Da zaista zele da koriguji siptare mogu im uvesti ekonomsku i politicku blokadu kao sto to rade drugim nepislusnim zemljama. Dali doticni ambasador misli da su Srbi toliko naivni da verujem u ove Americke bajke ?

Stršljen

pre 4 godine

Kako je lako srbinu da poveruje u svakojake laži. To se nikad neće dogoditi i to svi znamo koji umemo da mislimo. Pa oni su zbog Kosova, bombardovali ovu zemlju 87 dana, ubili preko 2.500 nedužnih ljudi, razorili je do propasti naravno uz pomoć žute mafije, da bi se danas tek tako lagano povukli. Ostavite se ljudi da verujete u budalaštine.

Rajko

pre 4 godine

Da li to dolazi vreme za litije po svetoj srpskoj zemlji Kosovu.Ko je Srbin i srpskog roda krenuće

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija