• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.02.2020

20:17

SJAJNA PRILIKA ZA SRBIJU, VELIKA ČAST ZA VUČIĆA! Srpski predsednik učestvovaće na konferenciji Američko-izraelskog komiteta! EVO ZAŠTO JE TO BITNO!

Politika

SJAJNA PRILIKA ZA SRBIJU, VELIKA ČAST ZA VUČIĆA! Srpski predsednik učestvovaće na konferenciji Američko-izraelskog komiteta! EVO ZAŠTO JE TO BITNO!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo bi početkom marta u Vašingtonu da učestvuje na godišnjoj konferenciji Američko-izraelskog komiteta za javne poslove, AIPAC, saznaje Tanjug iz diplomatskih izvora

 

Vučić će, na tom, najvećem skupu američke proizraelske zajednice, govoriti o odnosima Srbije i Izraela, ali i o izazovima globalne politike.

Kao govornici, na sajtu Komiteta, najavljeni su lider većine u Predstavničkom domu Kongresa Steni Hojer i lider republikanaca u Kongresu Kevin Mekkarti, te niz eksperata iz različitih oblasti.


Predsednik Vučić, kako saznajemo, na ovom skupu učestvuje kao gost, što je inače u skladu sa praksom Komiteta da na godišnju konferenciju pozove istaknute ličnosti američke i svetske politike.

Tako su prošle godine na skupu govorili američki potpredsednik Majk Pens i državni sekretar Majk Pompeo, kao i tadašnja premijerka Rumunije Vjorika Dančila.



U srpskoj javnosti, inače, ovih dana su se pojavile spekulacije o skorom odlasku predsednika Srbije u SAD, ali se to vezuje za proces rešavanja kosovskog problema, u kojem SAD, inače, u poslednje vreme imaju sve veću inicijativu.

Međutim, odlazak predsednika u Vašington i učešće na konferenciji AIPAC ima širi kontekst u sklopu intenziviranja srpsko-američkih odnosa.

Susreti sa američkim zvaničnicima, koji se podrazumevaju na ovako značajnim i velikim skupovima u Vašingtonu, prilika su, naravno, za razgovore na sve aktuelne teme srpsko- američkih odnosa.
 

BELA KUĆA POTVRDILA: Grenel ostaje posrednik između Beograda i Prištine! MALI TRAMP OBAVLJAĆE TRI FUNKCIJE!

 

 


Vučić se nedavno u Minhenu sastao sa senatorom Ronom Džonsonom, kao i delegacijom Kongresa SAD, predvođenom senatorom Rodžerom Vikerom.

Kad je reč o srpsko-izraelskim odnosima, o čemu će Vučić, pored ostalog govoriti, učešće na konferenciji AIPAC dolazi posle njegove posete Izraelu, krajem januara, kada je prisustvovao obeležavanju Međunarodnog dana sećanja na Holokaust i 75. godina od oslobađanja Aušvica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija