• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.02.2020

14:44

ZAŠTO SE HAŠIMOVA LJUBIMICA VLJORA SPOTAKLA O JAMAJKU? Srbomrziteljka Čitaku zabola Tačiju nož u leđa, KORIST OD SKANDALA IMA SAMO JEDAN ČOVEK!

Politika

ZAŠTO SE HAŠIMOVA LJUBIMICA VLJORA SPOTAKLA O JAMAJKU? Srbomrziteljka Čitaku zabola Tačiju nož u leđa, KORIST OD SKANDALA IMA SAMO JEDAN ČOVEK!

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije tražilo je zvaničnu potvrdu Kingstona da Jamajka nije priznala tzv. Kosovo, nakon što je dobilo usmenu potvrdu, rečeno je u tom Ministarstvu

Ministar Ivica Dačić kaže da smo dobili usmenu potvrdu, odnosno demanti Jamajke o priznavanju, što je ranije na tviteru napisala i ministarka spoljnih poslova te zemlje.

Dok Srbija čeka zvanično saopštenje iz Jamajke, u Prištini se traži odgovornost predstavnice Prištine u UN Vljore Čitaku, na osnovu čijeg obaveštenja je Hašim Tači prvi plasirao vest o priznanju iz Kingstona, ako se, kako navode iz Samoopredeljenja, ispostavi da informacija "zaista nije tačna".

Tači je u međuvremenu posredstvom svog Kabineta pustio vest da je Čitaku o priznavanju tzv. Kosova "zvanično" dobila od Jamajke.

Sama Čitaku se do podneva po ovdašenjem vremenu - još nije oglasila.

Mimo svega toga, za javnost ostaje i dilema da li je Čitaku greškom plasirala vest koja je lažna ili ništa nije bilo slučajno.

Da li je, dakle, "slučaj Jamajka" omaška koja će baciti ozbiljnu senku na njenu ličnu karijeru, da li će poslužiti Aljbinu Kurtiju kao dodatni adut protiv Tačija, koga i inače želi da istisne iz dijaloga sa Beogradom, ili vest, makar i lažna, o još jednom glasu za nezavisno Kosovo treba da ohrabri najavljenu kampanju Tirane i Prištine za nova priznavanja?

 

 

 



Ovu dilemu otvara činjenica da je Vljora Čitaku, koja važi za Tačijevu "perjanicu" u Njujorku, jedan od najumešnijih i najsrčanijih promotera interesa Prištine i "gorući borac" za prištinsku stvar na društevnim mrežama, kao i u dijalogu sa srpskim zvaničnicima.

O uticaju i umešnosti Čitaku govori niz primera njene borbe u UN protiv Beograda, najčešće "bez rukavica".

Tako je u junu prošle godine, u UN, izgovorila da je "Srbija kolonizovala Kosovo", što je izazvalo Dačićevu reakciju, ali se Čitaku potrudila da od toga napravi skandal, na sav glas objavljujući kako je Dačić, po završetku sednice, verbalno napao, jer je vikao na nju.

Veštinu da svaki povod iskoristi za kampanju protiv Beograda pokazala je i kada je izjavu srpske premijerka Ane Brnabić da u institucijama Prištine sede bivši borci OVK, "ljudi iz šume", iskoristila da pokrene kampanju na mrežama, pripisujući Srbiji da ponižava Albance.

ZMIJA LAŽE KAKO ZINE! Ministarka Jamajke demantovala Tačija: Nismo priznali Kosovo, ne prepoznajemo ga kao nezavisnu državu!

 



Tačiju je jedan od najboljih saradnika.

U Prištini je zato zovu Tačijevom ljubimicom, što ni ne čudi, pošto je u njegovoj stranci DPK još od 1999. godine, gde je bila portparolka, savetnica za medije i odnose sa međunarodnom zajednicom, potom poslanica, pa čak i ministarka spoljnih poslova.

Pre nego što je ušla u politiku, Čitaku je bila novinarka, a radila je i kao prevodilac za zapadne medije tokom sukoba na KiM.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

" Флора, на вези ** мајка, зовем те да ти кажем, да сам постала - "независна"... (!?)

kiza

pre 4 godine

Zna ova lezzzzbusa sta radi i ima vise informacija od ovog krimosa. Sve ima svoj pocetak i kraj, a kraj tzv. drzave kosovo se polako ali sigurno nadzire. Sem ako ovi nasi nesto hmmmmm

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija