• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TANJUG

21.02.2020

17:55

BOREL RAZGOVARAO SA PREDSEDNIKOM VUČIĆEM! Još ne otkriva ime specijalnog izaslanika!

Politika

BOREL RAZGOVARAO SA PREDSEDNIKOM VUČIĆEM! Još ne otkriva ime specijalnog izaslanika!

Podeli vest

Šef diplomatije EU Žosep Borel je razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o imenovanju specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine i Zapadni Balkan. Ponovio je svoju ličnu posvećenost ulozi posrednika u pregovorima, rečeno je Tanjugu u Briselu

Žosep Borel je u telefonskom razgovoru sa Aleksandrom Vučićem rekao da namerava da imenuje specijalog predstavnika koji će se baviti i dijalogom Beograda i Prištine i regionom Zapadnog Balkana.

Ocenio je i da to imenovanje pokazuje važnost koju "EU i on lično daju regionu, njegovoj stabilizaciji i napretku na EU putu".

PET MILIJARDI EVRA ZA PUTEVE! Planom "Srbija 2025" gradiće se na svakom koraku! (VIDEO)

- Žosep Borel je podsetio na činjenicu da će on lično ostati angažovan i snažno posvećen evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, kao i ulozi glavnog pregovarača u dijalogu Beograda i Prištine - navodi se u saopštenju Evropske službe za spoljne poslove prosleđenom Tanjugu.

Na pitanje da li je bilo reči o "konkretnim imenima" za poziciju specijalnog predstavnika u Evropskoj službi, kažu da ne žele da ulaze u detalje.

Dodaje se da je Visoki predstavnik tokom dana obavio i odvojene telefonske razgovore sa Hašimom Tačijem i Aljbinom Кurtijem.

- Svi telefonski pozivi su nastavak razgovora koje je Visoki predstavnik imao u Beogradu i Prištini tokom januara - zaključuju u Evropskoj službi za spoljne poslove.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija