• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

23.02.2020

19:55

LINTA: Sarajevo briše tragove POSTOJANJA SRBA U TOM GRADU!

Politika

LINTA: Sarajevo briše tragove POSTOJANJA SRBA U TOM GRADU!

Podeli vest

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta optužio je danas vlasti Kantona Sarajevu hoće da izbrišu sve tragove postojanja Srba u tom gradu, tome što nameravaju da iskopaju posmrtne ostatke oko 13.000 davno umrlih Srba i prenesu ih u kosturnicu za spaljivanje

U saopštenju za javnost, Linta podseća da vlasti u Sarajevu kao razlog navode činjenicu da se grobno mesto ili grobnica mogu prekopati deset godina posle sahrane u slučaju da se za njih ne plaća novčana naknada ili se ne održavaju.

- Ne sme se zaboraviti činjenica da je iz Sarajeva tokom i posle rata proterano više od 150.000 Srba koji žive u (Republici) Srpskoj, Srbiji i širom sveta i mnogi od njih ne znaju za ovu nameru. Takođe, mnogi proterani Srbi ne mogu da idu redovno na grobove svojih najbližih a vlast nema razumevanja zbog tragičnih događaja koji su se desili Srbima u Sarajevu devedesetih godina prošlog veka - ukazao je Linta.

On je istakao da je apsolutno očigledno da vlast u Sarajevu hoće da "cementira etničko čišćenje srpskog naroda i na taj način zatre sve tragove njegovog viševekovnog postojanja".

VELIČANJEM USTAŠTVA ŠIRI BESNU MRŽNJU! Linta o skandaloznom ponašanju načelnice opštine Gračac!

- Posle proterivanja i ubijanja Srba, uništavanja i otimanja srpske imovine, na red je došlo i uništavanje srpskih grobova. Sasvim je jasno da je krajnji cilj najavljenog uništavanja srpskih grobova da se dokaže i pošalje šovinistička poruka kako Srbi nikada nisu ni živeli u Sarajevu - naglašava Linta.

Prema njegovim rečima, cilj je dodatno promovisanje "najbezočnije izmišljotine da su Srbi izvršili agresiju na Bosnu i Hercegovinu i da su činili masovne zločine i genocid nad Bošnjacima".

Linta je pozvao Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da uputi protest nadležnima u Sarajevu i zatraži da odustanu od skandalozne i anticivilizacijske namere uklanjanja posmrtnih ostataka Srba.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija