• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.02.2020

12:42

ANA BRNABIĆ U STABILOKRATIJI! Srpska premijerka otvoreno o aktuelnim pitanjima sa Predragom Rajićem i Nemanjom Starovićem (VIDEO)

Politika

ANA BRNABIĆ U STABILOKRATIJI! Srpska premijerka otvoreno o aktuelnim pitanjima sa Predragom Rajićem i Nemanjom Starovićem (VIDEO)

Podeli vest

Gošća Nemanje Starovića i Predraga Rajića u najnovijoj epizodi emisije Stabilokratija bila je premijerka Republike Srbije Ana Brnabić


- Srbija je na evropskom putu. Predsednik Makron smatra da se EU ne može širiti dok se ne reformiše, ali i dok ne redefiniše pristupni proces. Srbija je učinila mnogo poslednjih godina na podizanju kvaliteta rada naše administracije, kako bismo bili spremni da privučemo što je moguće više sredstava iz predpristupnih fondova EU - rekla je premijerka Brnabić.

Srbija, prema rečima premijerke, vodi viševektorsku spoljnu politiku. Kina je prepoznala Srbiju kao jednog od najvažnijih partnera u Evropi.

SAD su kao jedina, istinska svetska supersila prisutne i u našem regionu. Deluje da su nakon decenija nerazumevanja naši odnosi ponovo u usponu.

Anu Brnabić u američkim medijima prepoznaju kao pragmatičnog i modernog lidera koji sledi reformski kurs svog prethodnika i srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

Srbija nije samo balkanska, ona je i srednjeevropska država. Koliko je realna formula koju zagovara premijer Orban, "Višegradska četvorka plus"? Mađarska, Slovačka, Češka, Poljska, su države na koje se možemo ugledati i kada je reč o reformskim procesima. Može li upravo V4 biti srpski prozor ka Briselu, pitanja su na koje je odgovore dala premijerka Brnabić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija