• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.02.2020

16:17

LICEMERI IZ SzS PRIČAJU O DEPONIJI U VINČI, A DOK SU BILI NA VLASTI... Mirković odgovorio đilasovcima: SAMO ZAHVALJUJUĆI OVOJ VLASTI PROBLEM ĆE BITI REŠEN!

Politika

LICEMERI IZ SzS PRIČAJU O DEPONIJI U VINČI, A DOK SU BILI NA VLASTI... Mirković odgovorio đilasovcima: SAMO ZAHVALJUJUĆI OVOJ VLASTI PROBLEM ĆE BITI REŠEN!

Podeli vest

Ponovna priča o deponiji Vinča se svodi na loš pokušaj fabrikovanja nove afere, izjavio je šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković

- Kao što smo već i navikli od predstavnika SzS-a ništa drugo, osim jeftine demagogije i velikog broja netačnih informacija, nismo mogli da čujemo ni danas - naveo je Mirković.

On je tako reagovao na današnju najavu predstavnika SzS da će podneti krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića i njegovog zamenika Gorana Vesića, zbog, kako tvrde, izazivanja opšte opasnosti i neotklanjanja opasnosti, jer kriju da centralna gradska deponija gori i da to predstavlja pasnost po zdravlje građana.

Mirković uzvraća da predstavnici SzS nemaju nikakav program, niti argumente na svojoj strani i da im zato kao oružje u borbi protiv SNS i ljudi koji danas vode Beograd preostaju samo laži.

- Istine radi, problem na deponiji Vinča je višedecenijski, ali zahvaljujući ovoj vlasti biće konačno i rešen. Prva faza izgradnje nove sanitarne deponije počela je 1. oktobra prošle godine i biće završena pre kraja ove godine. U toku ove faze biće urađena i stabilizacija tela deponije, locirana i adekvatno tretirana podzemna tinjajuća žarišta, kao i odvođenje procednih voda - rekao je Mirković.

SMAJLOVIĆ O ĐILASU I EKIPI: Izbore koje ne mogu da dobiju proglašavaju nelegitimnim pa traže smenu na ulici! (VIDEO)

 



U drugoj fazi, prema njegovim rečima, čitava površina deponije od 42 hektara biće prekrivena mineralnim materijalima debljine veće od jednog metra, a biće i prekrivena specijalnim materijalom koji će sprečiti oticanje deponijskih ugljeničnih gasova u atmosferu.

Posvećenost gradske vlasti tom problemu, navodi, videla se i 2018. godine kada je sprečena ekološka katastrofa izgradnjom brane, koja je stabilizovala klizište deponije i odvođenje procednih voda.

- Licemerno je što sledbenici Dragana Ðilasa danas pričaju o ovom problemu, a svi u zemlji znaju da je još 2007. godine Vlada Srbije donela odluku da se sanira deponija u Vinči, ali je iz samo njemu znanih razloga, taj isti Ðilas, proces pronalaženja partnera za saniranje deponije zaustavio, samo godinu dana kasnije i nikada više ništa na tom planu nije uradio - ukazao je Mirković.

Nakon toliko godina provedenih na vlasti, postavlja se pitanje zašto niko iz režima Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića, Borisa Tadića, ama baš ništa nije preduzeo, kako bi se taj dugogodišnji problem rešio, upitao je Mirković.

Foto: Tanjug



Ističe da će SNS za razliku od njih, kao i svako svoje obećanje dato građanima, ispuniti i to koje se tiče deponije Vinča.

- Jer je politika Aleksandra Vučića i SNS-a interes i bolji život građana, uvek na prvom mestu - zaključio je Mirković.

Šef odborničke grupe SzS Nikola Jovanović rekao je ranije danas, prema pisanju medija, da predstavnici grada tvrde da deponija u Vinčci ne gori, umesto da postupe po protokolima i preduzmu sve mere uzbunjavanja i zdravstvene zaštite Beograđana.

Jovanović, inače potpredsednik Narodne stranke, pokazao je sliku deponije od petka na kojoj se, kako tvrdi, "vidi da gori".
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija