• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TANJUG

24.02.2020

17:54

OČEKUJEMO DA DŽONSON OVE GODINE POSETI SRBIJU! Brnabić se sastala sa Valasom u Londonu!

Politika

OČEKUJEMO DA DŽONSON OVE GODINE POSETI SRBIJU! Brnabić se sastala sa Valasom u Londonu!

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Londonu sa ministrom odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Benom Valasom

Brnabić je u razgovoru istakla da je Srbija opredeljena za jačanje sveukupnih odnosa, posebno političkog dijaloga na najvišem nivou.

- Očekujemo da premijer Boris Džonson poseti Srbiju ove godine - kazala je Brnabić, a navedeno je u saopštenju vlade.

Brnabić i Valas su se saglasili da je saradnja dve zemlje u oblasti odbrane veoma razvijena, pre svega vojnoobrazovna i vojnomedicinska.

Na sastanku je bilo reči i o bezbednosnoj situaciji na Zapadnom Balkanu, kao i o daljem jačanju privredne saradnje dve zemlje.

U prvih 11 meseci prošle godine, izvoz usluga u Veliku Britaniju bio je 552 miliona evra, a uvoz 274 miliona evra, čime je ova zemlja na drugom mestu kao najvažnija za izvoz usluga.

kada je reč o izvozu I?T, u prvih 11 meseci 2019. vrednost izvoza je bio 139 miliona evra, a uvoza 54 miliona evra. Takođe, poslednjih godina beleži se i rast spoljnotrgovinske razmene.

Premijerka Brnabić je zaključila da je Srbija opredeljena za dalje unapređenje saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom u svim oblastima nakon izlaska te države iz Evropske unije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija