• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

25.02.2020

20:26

RUSIJA UZ BEOGRAD, NIKAD NIJE I NEĆE PRAVITI PODELE NA ZAPADNOM BALKANU! Brutalna poruka Moskve Zapadu, ucena Srbije neće proći!

Politika

RUSIJA UZ BEOGRAD, NIKAD NIJE I NEĆE PRAVITI PODELE NA ZAPADNOM BALKANU! Brutalna poruka Moskve Zapadu, ucena Srbije neće proći!

Podeli vest

Rusija nikada nije i neće imati za cilj da napravi podele u regionu Zapadnog Balkana, niti bilo gde drugo, izjavio je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan -Harčenko i poručio da se Rusija zalaže za koncept nedeljive bezbednosti

Na prijemu povodom ruskog praznika Dana branilaca otadžbine, kojem je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Bocan-Harčenko je ukazao na to da su Srbija i Rusija uvek bile zajedno u najtežim trenucima istorije i to na pravoj strani.

Govoreći o saradnji dve zemlje, ambasador je kazao da je razvoj vojno - tehničke saradnje Rusije i Srbije, koja se razvija pod neposrednim okriljem i kontrolom dva predsednika, Vladimira Putina i Vučića, usmerena kako bi Srbija postala nezavisna za donošenje odluka.

- Usmerena je i na to da bi Srbija imala čvrst suverenitet i mogućnost da rešava o svojoj budućnosti, nezavisno od bilo koga, i da živi u stabilnom regionu - kazao je Bocan-Harčenko.

Podsetimo, Harčenkova izjava dolazi u trenutku kada sa Zapada stižu najave da će Srbiji ponuditi "neki nazovi plan Ahtisari plus plus", koji prema tvrdnjama analitičara i pravnika nije ništa drugo do gola ucena!  

Navodeći da se ove godine praznik obeleževa u Beogradu nakon posete ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, Bocan-Harčenko je kazao da su njegovi razgovori sa predsednikom Vučićem i ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom dali još jedan podsticaj saradnji dve zemlje.

- Sada se naša saradnja i prijateljstvo, kao i strateško partnerstvo, nalaze na najvišem usponu. Naši odnosi su prožeti neprekidnim dijalogom, sastancima između naših predsednika, a sada pripremamo i još jedan niz sastanaka. Za nas je velika čast to što će predsednik Vučić obeležiti 75 godina od pobede u Drugom svetskom ratu u Moskvi, zajedno sa ruskim predsednikom Putinom - kazao je Bocan-Harčenko.

Na prijemu, koji je zvanično počeo intoniranjem himni Rusije i Srbije, prisustvovali su i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, potpredsednik Skupštine Srbije Veroljub Arsić, ministri Aleksandar Vulin, Zoran Đorđević, kao i predstavnici verskih zajednica, diplomatskog kora, Vojske Srbije i vojnog diplomatskog kora.

(VIDEO) AUU, KAKO IH OVO BOLI! PENTAGON, EU, NATO NE MOGU DA SE POMIRE DA SRBIJA SADA IMA PANCIR! Oni bi da Beogard Rusiji uvede sankcije, prekine saradnju...

Ruski ambasador je izrazio veliku zahvalnost u ime svoje zemlje svim zvanicama što su zajedno obeležili praznik koji je, kako kaže, iznad običnih praznika, odnosno nalazi se u nizu događaja koji je imao presudan značaj za državu, koji je simbol herojske ruske vojske i njene istorije.

Kako kaže, Dan branilaca otadžbine je i simbol patriotizma i jedinstva vojske i naroda.

SRBIJO, UZBUNA! SPREMAJU TI AHTISARI PLUS PLUS! OVO SE NE SME PRIHVATITI, ultimatum neće proći, Beograd ima čim da se brani!

 Ovo je praznik i stvaraoca velike pobede, a najveća od njih zabeležena je u Drugom svetskom ratu - kazao je Bocan-Harčenko i izrazio veliku zahvalnost sovjetskim veteranima koji se, ističe, po pravu zovu generacija pobednika.

Navodi i da sadašnja ruska armija brižljivo čuva tradiciju ruske vojske, da je spremna da odgovori na svaki izazov sadašnjosti, kao i da su spremni da pomognu svojim prijateljima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Србија и Русија имају још нешто заједничко... - МРЗЕ ФАШИЗАМ...!! Боре се против ФАШИЗМА у свету...Србија - литијама и страдалништвом...Русија... - ПУТИНОМ и заједништвом...!! Фашизам је оно што нам једино реално прети у савременим политичким односима... НОВИ ФАШИЗАМ, који развија диктатура реакционарне буржоазије која ХОЋЕ АМЕРИЧКИ МОНОПОЛ - у свету сировина и капитала.

Seljo iz Brnjaka

pre 2 godine

A hoce li da ,zajedno,proslave silovanja stotine hiljada zena i devojaka,tokom divljacke invazije,nazovi ruskih oslobodilaca,na kraju rata a da ne govorim o pljacki svega sto je bilo vredno.Uostalom,postoji dokaz u pretnji Peka Dapcevica da ce okrenuti oruzje protiv nazovi oslobodilaca.Vlado Dapcevic,koji se u mnogim stvarima,nije slagao sa svojim bratom,ga je podrzao kad su u pitanju zlocini snaga Crvene armije,sto je i tokom svojih politickih aktivnosti u Informbirou,vrlo cesto,stavljao na sto a i pred nos najvisim Sovjetskim rukovodiocima.Stoga i njegovo bekstvo od srpskih komunista a jos vise od ruskih u Belgiju Cast mi je bilo poznavati ga i provoditi dane i sate i kroz razgovore sa njim upoznati,kako srpsko tako i rusko bice.Vucicu okani se Rusa.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija