• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dakić

26.02.2020

14:32

VUČKOVIĆ O IZLASKU DEMOKRATA NA IZBORE: DS treba da ispravi odluku, tako što će odlučiti slično kao Zelenović!

Politika

VUČKOVIĆ O IZLASKU DEMOKRATA NA IZBORE: DS treba da ispravi odluku, tako što će odlučiti slično kao Zelenović!

Podeli vest

Demokratska stranka ima priliku da u narednih nedelju do dve, kada nas očekuje Glavni odbor, dones odluku o tome na koji način će učestvovati na predstojećim izborima, rekla je poslanica DS Nataša Vučković

DS je doneo jednu odluku u septembru da će bojkovati lokalne i parlamentarne izbore kao deo Saveza za Srbiju i sada ima priliku da proceni da li je ta odluka bila dobra

- Po mom mišljenju tu odluku DS treba da ispravi tako što će odlučiti slično kao Zelenović o izlaksu na lokalne izbore. Ja bih lično predložila i očekujem i da će stranka doneti drugačiju odluku u odnosu na septembar u pogledu parlamentarnih izbora, odnosno da će promeniti postojeću odluku. Treba da je uslovi time da postoji jedna evropska demokratska lista srodnih partija, za razliku od svih ovih partija okupljenih u Savezu za Srbiju koje imaju razne desničarske, nacionalističke, antievropske elemente - rekla je Vučković gostujući u emisiji Upitnik na RTS.

- Ne vidim zašto samo građani Šapca i Paraćina imaju priliku da biraju svoju vlast. Meni se čini da bi i DS sa drugim srodnim partijama trebalo da građanima pruže priliku da imaju i vlast na republici. Kao i da građanima u Nišu, Požegi, Novom sadu damo priliku da imaju da promene vlast - rekla je ona i dodala:


- Sada su malo drugačije okolnosti nego kada sm donosili odluku u septembru i očekujem da se ta odluka promeni. Zelenović je u Šapcu 2016. godine u veoma teškim i nefer uslovima dobio izbore. 

Ona kaže i da je ne bi čudilo da DS posle odluke o izslasku na izbore bude izbačena iz SZS.

- Možda bio to značilo to, ali ja svakako mislim da DS treba da razmotri svoje učešće u toj koaliciji, s obzirom na brojne nesagasnosti među članicama te koalicije s kojim nemamo nikakve programske sličnosti i zajedničke crte. DS se utopila u toj koaliciji. Čini mi se da postoje srodno orijentisane partije koje bi mogle da naprave jedan demokratski blok - kaže Vučković.

Deo u kom Vučković govori o izborima pogledajte od 8.30 minuta.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stršljen

pre 4 godine

Šteta na šta se svela DS, na jednog običnog mafijaša koji vuče sve konce i postavlja neke nepismene i slinave na mesto predsednika. Eh kakva je to bila stranka, puna dr, mr, prof.... a onda su je u naletu kao Huni osvojili tajkuni, mafijaši, lopovi svih vrsta i boja i onda su otišli svi dr.mr.prof.... nisu hteli ljudi da se blamiraju čak ni da sede u takvom društvu. Sad im je komandant onaj fašista koji je udarna pesnica onog lopva Đilasa.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija