• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

26.02.2020

18:39

KURTI OTKRIO TAJNI DIL ŠIPTARA I NATO! Srbijo, ovo moraš maksimalno koristiti, PRIŠTINA NE SME NA SEVER KIM!

Politika

KURTI OTKRIO TAJNI DIL ŠIPTARA I NATO! Srbijo, ovo moraš maksimalno koristiti, PRIŠTINA NE SME NA SEVER KIM!

Podeli vest

Premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, obavestio je danas predsednicu parlamenta, Vjosu Osmani, o „tajnom sporazumu", koji su potpisali Hašim Tači i nekadašnji generalnog sekretara NATO Anders Fog Rasmusen o zabrani aktivnosti pripadnika KBS sa severu Kosova

U pismu Osmanijevoj Kurti kaže da je reč o sporazumu koji je Tači potpisao u, kako navodi, „ime Republike Kosovo", a kojim je na Kfor preneo apsolutnu kontrolu nad aktivnostima pripadnika KBS na severu Kosova, na neodređeno vreme.

Kurti u pismu Osmanijevoj opiširno objašnjava da je o postojanju tog "tajnog sporazuma" saznao prošlog novembra od, kako navodi, jednog zvaničnika NATO, a da je nakon preuzimanja premijerske funkcije tražio od vladinih službenika da mu bez odlaganja dostave taj dokument da bi analizirao njegove posledice.

Pozivajući se na ustav, Kurti precizira da je Tači prekršio tri člana koja se tiču, kako navodi, „prenosa suvereniteta, ratifikacije međunarodnih sporazuma i član u vezi sa smenjivanjem kosovskog predsednika", prenela je prištinska Gazeta Expres.

(VIDEO) NATO BESNI ZBOG PANCIRA, RUSIJA NAM NUDI I BUK M3 I TOR M2! Ovi PVO sistemi su idelani za odbranu Srbije, KAD SU UVEZANI NIŠTA IM NE MOŽE POBEĆI!

Precizirajući da se Osmanijevoj obraća s namerom da je obavesti o postojanju tog "tajnog sporazuma" i o implikacijama, Kurti kaže da s tim u vezi želi da izbegne bilo kakve nesporazume.

Ističe da nije u pitanju njegov stav za ili protiv tog tajnog sporazuma i njegovog sdržaja, da kao premijer, kako kaže, "duboko razume i ceni izuzetni značaj saradnje Republike Kosovo i NATO u obezbeđivanju punog teritorijalnog integriteta Republike i njenih građana", te da kao premijer želi da uveri parlament i građane da neće preduzimati nijedan korak koji bi mogao da ugrozi ovaj, kako kaže, "neophodni savez za bezbednost države".

Pismo iste sadržine Kurti je, osim Osmanijevoj, juče uputio Tačiju i glavnom tužiocu Aleksandru Ljumeziju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihailo

pre 4 godine

To nije novost. Naši odavno govore da postoji odluka Nato na zahtev Srbije da Albanci nemogu na sever Kosova gde su Srbi večina i da Albanci da bi ušli na sever moraju da dobiju dozvolu Srba za svaki ulazak posebno... I Kosovo je moralo da primi k`znaju kako treba da se ponaša. Jedino je novo da to postoji u pisanoj formi... Do sada se govorilo da je takav sporazum usmeno postignut ali Tači je to primio i POTPISAO da je primio odluku Nato i Kurti ništa tu nemože da promeni...čak ni Tačija.

Jovan

pre 4 godine

https://youtu.be/GAoy1etL-5U Šamar za srbiju u moskvu od edi rama

Zoran

pre 4 godine

To je i malom detetu jasno. KiM je Srpska pokrajina, nije Srbija šiptarska pokrajina. Zna se ko je kome tata. To ne osporava ni rezolucija UN. To samo nepismeni i glupi ne razumeju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija