• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink

26.02.2020

21:58

KURTI SE IGRA VATROM I VRLO JE TVRDOGLAV, TO BI MU SE MOGLO OBITI O GLAVU! Amerikanci su jasni, takse moraju pasti!

Politika

KURTI SE IGRA VATROM I VRLO JE TVRDOGLAV, TO BI MU SE MOGLO OBITI O GLAVU! Amerikanci su jasni, takse moraju pasti!

Podeli vest

Vidimo da je Kurti vrlo tvrdoglav i bojim se da poseduje mentalitet kakav su imali pojedini političari na početku 90-ih godina u bivšoj Jugoslaviji, a znamo kako se takva vrsta tvrdoglavosti obije o glavu. Nažalost, i građani trpe posledice ovakvog stava, izjavio je Dragišić za "Pravac" RTV Pink

Posle 15 meseci ponovo se pokreće pitanje hoće li takse na robu iz centralne Srbije napokon biti ukinute, a kako bi se dijalog Beograda i Prištine nastavio. Zoran Dragišić, profesor Fakulteta bezbednosti, kaže da je ovoj odluci Ramuš Haradinaj posegao nesvestan posledica iste. 

- Danas su takse ozbiljan problem o koji se saplićemo i zbog kojeg ne možemo da nastavimo dijalog. S druge strane, ovo je problem prvenstveno za građane Kosova i Metohije, kako za Srbe, tako i za Albance. Ovaj nenormalan potez izazvao je brojne negativne efekte i oštetio ekonomiju, iako su mnogi i profitirali od istog - navodi Dragišić. 

Dodaje da se ovim dokazalo da su građani na KiM, i Srbi i Albanci, zapravo naviknuti na robu iz centralne Srbije. Podseća da je i Ričard Grenel, specijalni izaslanik za KiM, bio vrlo eksplicitan u zahtevu da se takse ukinu, a američki ambasador na Kosovu čak je zapretio povlačenjem američkih trupa.

DODIK SE SAD SIGURNO TRESE OD STRAHA! IZETBEGOVIĆ, KOMŠIĆ, RADONČIĆ PRETE, povucite zaključke Skupštine RS, inače... DA NIJE SMEŠNO...

- Međutim, vidimo da je Aljbin Kurti vrlo tvrdoglav i bojim se da poseduje mentalitet kakav su imali pojedini političari na početku 90-ih godina u bivšoj Jugoslaviji, a znamo kako se takva vrsta tvrdoglavosti obije o glavu. Nažalost, i građani trpe posledice ovakvog stava - kaže Dragišić za "Pravac". 

Ističe da je Isa Mustafa, lider Demokratskog saveza Kosova, vrlo popustljiv po ovom pitanju i gaji racionalan pristup. 

- Srbija zahteva povlačenje taksi bez reciprociteta, a za isto se zalaže i Mustafa. Te takse su uvedene mimo svake logike i političkog razuma, i ne može se očekivati kompenzacija za takvu grešku. Dakle, takse moraju biti bezuslovno povučene - kaže on. 

Foto: Printskrin

Čini mu se, kako kaže, da Kurtija neko "hrabri" u odluci da takse ne povuče. 

KURTI OTKRIO TAJNI DIL ŠIPTARA I NATO! Srbijo, ovo moraš maksimalno koristiti, PRIŠTINA NE SME NA SEVER KIM!

- Kurti je iracionalan, na specifičan način razume političko delovanje i igra se vatrom. Mislim da je i sam postao svestan da nije mali opozicioni političar na Kosovu koji može da radi šta hoće, već da je seo u premijersku fotelju, što sa sobom povlači veliku odgovornost. Svakako da njegovo ponašanje ima regionalni uticaj i predstavnici velikih sila na to ne gledaju blagonaklono, o čemu svedoči i odnos SAD prema taksama. Stoga mislim da neko iz tzv. "duboke države" hrabri ovakvu Kurtijevu odluku - navodi Dragišić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stršljen

pre 4 godine

Pazite da vam poverujemo. Malo morgen! Niste se vi odrekli šiptara, ne bar još, ali samo polako Srbiji se ne žuri rešiće ga ona sa vama ili bez vas, tamo će biti šiptara manje nego danas srba ali sa Rusijom i Kinom sigurno a bez vas verovatno.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija