• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.02.2020

13:03

(UŽIVO) VUČIĆ POSLE OTVARANJA HOTELA NA DORĆOLU: Naš bankarski sistem je siguran, a ekonomija nikada nije bila snažnija!

Politika

(UŽIVO) VUČIĆ POSLE OTVARANJA HOTELA NA DORĆOLU: Naš bankarski sistem je siguran, a ekonomija nikada nije bila snažnija!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovara na pitanja novinara nakon svečane ceremonije otvaranja kotela "Mona Plaza" na Dorćolu u Beogradu...

Vučić je podsetio da je kompanija Mona pokazala kako mogu da se naprave uspešne porodične kompanije u našoj zemlji.

- U januaru smo oborili sve rekorde kada su u pitanju turistička noćenja. Koronavirus će verovatno usporiti te posete, ali očigledno da putničke agencije i flote beže od putovanja. Beograd je jedan od najotvorenijih gradova i imaćemo sve više uspeha u hotelijerstvu. Stabilnom politikom možemo da pomognemo preduzetnicima - rekao je Vučić.

On je odbio da komentariše peticiju koju su Obradović i Đilas pokrenuli protiv prodaje Komercijalne banke, ističući da su oni ljudi koji su izuzetno dobro upravljali bankama, da je posle morao da se vraća dug.

- Tako su dobro upravljali bankama da smo morali da platimo 400-500 milona evra. Naš bankarski sistem je stabilan, ekonomija je snažna, nikada nije bila snažnija, ali želimo da budemo još jača - rekao je Vučić.

On je na pitanje novinara o kratkim spotovima kojima prikazuje nova ulaganja i projekte, kao i na koji je najponosniji, Vučić je rekao da će o tome govoriti na kraju mandata.

- Ponosan sam i na ovaj hotel iako nije mojih ruku delo - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je sit priča o domaćim bankama.

"Neki misle da treba da napravimo “kombinacija banku”, a to govore neznalice kao što je Dušan Petrović koji kaže da se bez koleterala i garancija kredit, a onda to ide na džep građana. Svaki bankarski stručnjak će vam reći da je posao oko Komercijalne banke bio dobar", rekao je predsednik Vučić povodom prodaje Komercijalne banke, ističući da ne razume nikave primedbe na ovaj posao.

- Bio je pravi trenutak i za put opciju i za prodaju banke. Voleo bih da to bude srpska banka, ali ja ne odlučujemo o tome, već kompetenti ljudi. Dobrodošao novi investitor u našu zemlju - dodao je.

Kako kaže, svaki put se trudio da bude što je moguće korektan.

- Postoji kampanja protiv nas, okrive Srbiju a negde čak i Rusiju. Okrivljuju me da sprečavam Dodika, to nije moj posao, već samo da pričam u ime RS. Bolje je da prećutim i kaže da svako priča šta hoće, a ja ću da radim svoj posao – kazao je Vučić ističući da ne želi da na taj način prikuplja političke poene.

Vučić je rekao da nije gledao film Vladalac, dok je Progon pogledao skoro u celini.

- Prihvatio sam da sam negativno rođen, hvala majci na tome - kometarisao je Vučić ova dva filma.

O “Ahtisari plus plus planu” kaže da ne zna kada će se desiti.

- Sve jedno to će se dogoditi i izaći će sa time. Možda prvo Evropljani, možda Amerikanci, biće usaglašeni stavovi - rekao je Vučić, i dodao:

- Svima preporučujem da se kandiduju za posao predsednika Srbije, samo nemoj da mi pričaju kako da radim svoj posao. To ocenjuju građani na izborima. Odgovoran sam i ozbiljan jer predstavljam snagu zemlje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija