• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.02.2020

13:28

VUČIĆ SA PREDSTAVNICIMA MMF Ekonomski rezultati Srbije su veoma dobri

Politika

VUČIĆ SA PREDSTAVNICIMA MMF Ekonomski rezultati Srbije su veoma dobri

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Misije Međunarodnog monetarnog fonda, koju je predvodio šef Misije Jan Kejs Martejn, sa kojima je razgovarao o makroekonomskim kretanjima i reformama u Srbiji.

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija posvećena održavanju finansijske stabilnosti i daljem sprovođenju reformi u cilju postizanja bržeg privrednog rasta, stvaranja novih radnih mesta i poboljšanja životnog standarda svih građana.

Šef Misije Martejn je ocenio da su ekonomski rezultati Srbije veoma dobri, pri čemu je posebno pozdravio uspešan završetak procesa privatizacije Komercijalne banke.

 

 


Sagovornici su konstatovali da je postignut napredak u okviru programa saradnje uz podršku Instrumenta za koordinaciju politike (Policy Coordination Instrument - PCI). Na sastanku je, takođe, zaključeno da privredna aktivnost drugu godinu zaredom beleži visoku stopu rasta, o čemu svedoči i podatak da je u 2019. godini ostvareno povećanje od 4,2 odsto, što je više u odnosu na prvobitnu projekciju od 3,5 odsto. Povećana investiciona aktivnost, uvećan izvoz robe i povećanje lične potrošnje stanovništva usled većeg raspoloživog dohotka značajno su uticali na ovaj rast BDP, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Jedna od tema susreta bilo je i redefinisanje postojećih fiskalnih pravila u cilju obezbeđivanja očuvanja fiskalne održivosti. Na sastanku je bilo reči i o daljem spovođenju reforme poreske administracije, zatim reforme u javnom sektoru, kao i upravljanju javnim investicijama i državnim preduzećima.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija