• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs

29.02.2020

13:23

ČOVIĆ ZA PINK: Grenel je Kurtiju udario čvrgu, DA BI MU POKAZAO GDE MU JE MESTO! Takse su ionako samo dimna zavesa, hteli su da skrenu pažnju sa Briselskog sporazuma! (VIDEO)

Politika

ČOVIĆ ZA PINK: Grenel je Kurtiju udario čvrgu, DA BI MU POKAZAO GDE MU JE MESTO! Takse su ionako samo dimna zavesa, hteli su da skrenu pažnju sa Briselskog sporazuma! (VIDEO)

Podeli vest

Srbija ne sme pristati na pristup "selektivnog" povlačenja taksi koji Kurti pokušava da sprovede u delo

Tzv. kosovski premijer Aljbin Kurti najavio je ukidanje taksi na uvoz sirovina iz Srbije i BiH od 15. marta, a ukidanje svih taksi od 1. aprila na 90 dana. Istovremeno, Srbija treba da se obaveže da će zaustaviti kampanju protiv priznavanja nezavisnosti Kosova i da počne uklanjanje trgovinskih barijera. Ako se to ne desi, takse će biti u potpunosti vraćene 15. juna. 

Priština mora da ukine takse, ne zbog nas, već zbog sebe, ocenjuje Nebojša Čović, bivši potpredsednik vlade Republike Srbije, dodajući da Srbija ne treba da pristaje na Kurtijev pristup "selektivnog", odnosno delimičnog ukidanja taksi.

Inače, postepeno ukidanje taksi je najavio Kurti. Ono bi trebalo da počne 15. marta i prvo bi bile ukinute takse na sirovine. Istovremeno, Srbija bi morala da se obaveže da će obustaviti kampanju za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova. 

- Kurti ima stav kao da mi treba da smo presrećni što će ukinuti takse. Naravno, treba mu kukurz, pšenica, sirovina, i Srbija ne treba da pristaje na ovakav pristup, pre svega jer su takse uvedene kao dimna zavesa, odnosno kako se skrenula pažnja sa činjenice da albanska strana nije ispunila obaveze iz Briselskog sporazuma - rekao je Čović. 

AMERIKA POSLALA JASNU PORUKU ŠIPTARIMA! Grenel: Ne podržavamo polu-mere Kurtija, TAKSE MORAJU BITI POTPUNO UKINUTE!

Dodaje da Kurti nije miljenik Amerike, već određenih struktura u Evropskoj uniji. Radi se, kaže, o čoveku koji je anarhista i koji otvoreno govori o projektu velike Albanije, a za isti ne dobija kritike. 

Foto: Printscreen You Tube

- Miljenik Amerike je Tači, a u slučaju da on padne kao predsednik, američka strana se obezbedila: do izbora novog predsednika zamenila bi ga predsednica skupštine Vjosa Osmani, koja je takođe miljenica SAD - objašnjava Čović. 

AMERIMA DOSTA PRIŠTINE, STOPIRAJU SVE INVESTICIJE NA KiM AKO TAKSE ZA SRBIJU OSTANU! Teroristi na čelu lažne države u velikom problemu!

Specijalni izaslanik SAD za Kosovo Ričard Grenel je, protiveći se delimičnom i tražeći potpuno ukidanje taksi, Kurtiju "udario čvrgu, kako bi mu pokazao gde mu je mesto", i ovaj zahtev nije uputio zbog Srbije, ocenjuje Čović.

- Ono što iznenađuje jeste ponašanje EU koja je, čini mi se, pre nego što je Kurti izneo svoj predlog o taksama, taj predlog podržala. Zbunjuje me i novi visoki predstavnik EU Žozep Borel koji valjda treba da shvata šta je problem i da su takse sa Kosova isto kao kada bi Katalonija uvela takse Španiji - kaže Čović. 

Ističe i da redosled dešavanja mora biti ovakav: 

- Potpuno ukidanje taksi, bez ikakvog uslovljavanja, a nakon toga prolazak kroz sve potpisane sporazume, ispunjavanje svih obaveza i njihova implementacija - kaže Čović. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija