• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.03.2020

07:50

BIVŠI OFICIR KFORA PRIZNAO: CIA je u Bondstilu obučavala albanske teroriste, pozovite Mekalistera, svedočiće o tome! ON SE TEŠKO KAJE ZBOG NEPRAVDE PREMA SRBIMA!

Politika

BIVŠI OFICIR KFORA PRIZNAO: CIA je u Bondstilu obučavala albanske teroriste, pozovite Mekalistera, svedočiće o tome! ON SE TEŠKO KAJE ZBOG NEPRAVDE PREMA SRBIMA!

Podeli vest

Bivši oficir Kfora, norveški major Kristijan Kaš, koji je bio u službi na Kosovu, tvrdi da su Amerikanci u bazi Bondstil na Kosovu obučavali albanske teroriste

- NATO je imao oko Bondstila pet kilometara bezbednosnu i 25 kilometara vazdušnu zonu, kojoj MUP i srpska vojska nisu imali pristup. Ja sam slikao teroriste iz te zone - kaže Keš.

- Pričao sam sa Torsteinom Šakerom, koji je bio norveški šef Kfora, pitao sam ga šta se dešavalo u Bondstilu, rekao mi je da se ne seća. Jedan oficir britanske akademije koji je bio tamo rekao je da je jasno da su teroriste obučavali Amerikanci, koji su obučeni po američkoj školi kompletno - dodao je on za "Srpski telegraf", a prenosi Tanjug.

Kaš je dodao da je visoki službenik Unmika Džo Mekalister spreman da svedoči protiv Fljorima Ejupija, koji se dovodi u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića.

- Sa Mekalisterom sam se upoznao 2013. i od tada smo u kontaktu. On je i dan-danas besan na svu nepravdu koja je počinjena Srbima na KiM. Oseća ogromnu žeđ za pravdom. Kao i ja. Osećam neopisiv bol za žrtve i kajanje - kaže Kaš.

Foto: pixabay.com

On dodaje da je Mekalister otkrio da je Ejupi radio direktno za američku CIA. "Pouzdano znam da ga je CIA obučila, da je posle eksplozije autobusa 'Niš ekspresa' skriven u Bondstil i da odatle nije pobegao, kako se priča, već je CIA organizovala njegovo sklanjanje iz baze", dodaje Kaš.

Kaš smatra i da NATO nije organizacija za mir već za prljave igre, kao i da je razlog za bombardovanje Srbije isključivo veliki novac koji se slio u industriju oružja. On se putem lista obratio i srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću.

- Predsedniče Vučiću, molim Vas da pozovete Džoa Mekalistera u Srbiju i da dozvolite pravdu za žrtve na Kosmetu - poručio je norveški major.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
petar

pre 4 godine

Sad se svi kaju dok su primali visoke plate ćutali su

DEDA RAKA

pre 4 godine

Što je čudna ljudska savest, kljuca, kljuca, i ne da miran san. I evo, došao i taj dan !

Aca

pre 4 godine

Alo bre niko se nekaje obične izmišljotine ,svet zna za srpske zločine na balkanu i to se nemože promeniti izmišljanjem šupljih priča

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija