• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.03.2020

11:04 >> 11:31

(VIDEO) RTS PUSTIO FILM O APISU, A ONI BI ODMAH DA SVRGAVAJU PREDSEDNIKA! Vučić đilasovcima: 'Ajde, ljudi, uozbiljite se - NE PONAŠAJTE SE KAO KLINCI!

Politika

(VIDEO) RTS PUSTIO FILM O APISU, A ONI BI ODMAH DA SVRGAVAJU PREDSEDNIKA! Vučić đilasovcima: 'Ajde, ljudi, uozbiljite se - NE PONAŠAJTE SE KAO KLINCI!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti nakon zvanične posete Sjedinjenim Američkim Državama. Predsednik Vučić govori o rezultatima posete SAD, migrantskoj krizi, parlamentarnim i lokalnim izborima i pozivu na rušenje ustavnog poretka Republike Srbije. Njegovo obraćanje pratite na Informer.rs

Ne gradim politiku i budućnost Srbije na snovima i mašti, ali je sigurno da nam vrata SAD više nisu zatvorena, te da je zahvalan ljudima iz Trampove administracije što su pokazali dobru volju prema našoj zemlji.

Verujem da će rezultati posete dati plodove u budućnosti, ma ko bio na vlasti u Srbiji u godinama pred nama, izjavio je predsednik Vučić.

On je u obraćanju javnosti rekao da je poseta SAD od izuzetnog značaja za interese Srbije.

- Na otvoren način mogli smo da iznesemo našu politiku, sve naše stavove i ono što posebno cenim kod Američkih domaćina je što su pokazali više nego dobru volju da nas saslušaju - rekao je predsednik.

Ako bude potrebe, zaštitićemo granice od migranata

Srbija će, ukoliko bude potrebe, umeti da zaštiti svoje granice i teritoriju od migranata i u tome će se voditi isključivo interesima nacionalne bezbednosti i sigurnosti, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da srpske službe, nakon što je Turska otvorila svoje granice i pustila migrante sa Bliskog istoka da pređu u EU, preduzimaju mere, dobijaju sve važne informacije i da će donositi odluke u skladu sa situacijom.

- Ako bude potrebe da zaštitimo i sačuvamo granice, to ćemo uraditi na efikasan način. Ovog puta neću da čekam odgovore od EU, već ćemo se ponašati apsolutno i isključivo u interesu naše bezbednosti i sigurnosti - rekao je Vučić.

Istakao je da građani ne treba da budu zabrinuti i da Srbija ima dovoljno kapaciteta i snage da to uradi.

On je rekao da ne može ni da komentariše "fašističke teorije" da je neko dogovorio da se migranti nasele u određenim delovima Srbije, navodeći da to nije duh Srbije i da takav duh nije postojao u Srbiji nikada, ni tridesetih godina 20. veka.

On je istakao da nije neko ko na snovma i mašti zasniva politiku, a pogotovo ne budućnost Srbije, ali da će vrata našoj politici u Vašingtonu u budućnosti makar biti odškrinuta, ako ne potpuno otvorena, a da svakako neće biti zatvorena.

- Zahvalan sam ljudima iz Trampove administracije na korektnosti. Pokazali su poštovanje za Srbiju, što je za našu zemlju od izuzetnog značaja. Verujem da će poseta dati plodove u budućnosti, ma ko bio na vlasti u godinama pred nama - rekao je Vučić.

Foto: printscreen

 

Nema dogovora o KiM dok se takse ne ukinu

 

Vučić ističe da o tom dogovoru govore neki albanski analitičari koji ne žele dobro Srbiji i dodaje da je i Grenel rekao da nema nikakvog dogovora.

 

 

Predsednik Vučić je istakao da nema nikakvog suštinskog razgovora dok se takse ne ukinu.

Vučić je istakao važnost železnice i puta za naše ljude na Kosmetu.

- Istovremeno, u narednih 10 dana očekuje me odlazak u Berlin, gde će biti važni razgovori sa kancelarkom Merkel i gde će se razgovarati o Kosovu, a ja ću ponoviti naše stavove - najavio je Vučić.

Stav Prištine je kao kada vas neko bije pesnicama svaki dan, a onda kaže "sada ćemo da vam udaramo šamare".

Foto: printscreen

Ponovio sam i u Vašingtonu, ponavljam i predstavnicima EU, onog trenutka kada (tzv. Kosovo - prim autora) potpišete da nećete pre kraja dijaloga da tražite prijem u Unesco i ostale organizacije, mi ćemo da kažemo da ćemo da privremeno odustanemo od borbe za povlačenja priznanja. Nećemo da odustanemo od svoje državne poltike bez toga.

Onima koji imaju ratne pokliče, samo da kažem: to bi urlikali jedno veče, a onda bi rekli kako smo uništili Srbiju.

Čuvaćemo mir, koji nisu uspeli da čuvaju od 2000. do 2012. Danas imamo najpametniju i najodgovorniju politiku.

Govoreći po pozivu lidera Dveri Boška Obradovića na državni udar, Vučić je rekao:

- Moram da upozorim javnost. Nekada je u vreme bivše Jugoslavije išao vestern nedeljom popodne, pa posle klinci kad izađu napolje počnu da se šaketaju imitirajući glumce na filmu. E tako, čim je RTS pustio dokumentarni film od Dragutinu Dimitrijeviću Apisu, oni bi odmah da svrgavaju vlast na ulici i da glume Apisa. Ajde, ljudi, uozbiljite se, niste klinci - rekao je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građnka

pre 4 godine

Šta drugo napisati, već: Aleksandar Vučić je za sve njih - c a r!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija