• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/B.Vukčević, M.Dobromirović

06.03.2020

13:36 >> 13:38

KO LETI, A KO OSTAJE U VLADI, OBJAVLJENE KVOTE! Vukosavljević, Kuburović, Trivan i Udovičić - njihove šanse su najmanje!

Politika

KO LETI, A KO OSTAJE U VLADI, OBJAVLJENE KVOTE! Vukosavljević, Kuburović, Trivan i Udovičić - njihove šanse su najmanje!

Podeli vest

Ministri kulture, pravde i ekologije Vladan Vukosavljević, Nela Kuburović i Goran Trivan imaju najmanje šanse da posle aprilskih parlamentarnih izbora zadrže svoje funkcije u Vladi Srbije!

Ovo je procena srpskih kladionica koje su juče objavile 'predizborne liste'. Najveću kvotu, što znači i najmanju šansu da ostane u Nemanjinoj 11, dali su ministru kulture i informisanja Vladanu Vukosavljeviću i ona iznosi 6. To znači da će neko ako se opkladi da Vukosavljević ostaje ministar i na to uplati 1.000 dinara dobiti 6.000 dinara ukoliko ministar 'preživi' na funkciji. Nešto manje kvote od ministra kulture imaju ministarka pravde Nela Kuburović (5), ministar ekologije Goran Trivan (4,5) i ministar sporta Vanja Udovičić (4). Na drugoj strani, srpski buk- mejkeri uvereni su da će premijerka Ana Brnabić ostati u svojoj fotelji i posle izbora - kvota na tu opkladu iznosi svega 1,10!

Moguć indikator

Kladioničari prognoziraju i da će izlaznost na predstojećim parlamentarnim izbore biti 51,2 odsto. Kada je rečo izbornim rezultatima, prognozira se da će SNS Aleksandra Vučića osvojiti 57,1 odsto glasova birača, koalicija SPS-JS Ivice Dačića i Dragana Markovića Palme 13,75 odsto, a SRS Vojislava Šešelja 4,01 procenat. Ostalih političkih partija nema u ponudi!?! Takode, srpski bukmejkeri prilično su uvereni i da će opozicionari Saša Paunović i Nebojša Zelenović zadržati vlast u Paraćinu i Šapcu. Kvota na Paunovića iznosi 1.90, a na Zelenovića 2,40. Komentarišući ove navode, Vladimir Pejić, direktor agencije za istraživanje javnog mnenja 'Faktor plus', kaže da je ponuda u kladionicama pre svega zabava, ali može biti i ozbiljan indikator.

Foto: Tanjug

- Te kvote su jako zanimljive. Ono što oni nu de nije daleko od ozbiljnih istraživanja koja su uradile pojedine agencije za ispitivanje javnog mnenja. To ne treba da čudi, jer kladionice upravo koriste te rezultate za određivanje kvota. Pouzdano znam i da naručuju svoja istraživanja - kaže Pejić, dodajući da procena izlaznosti od 51,2 odsto deluje potpuno realno.

- Takođe, procena da će SNS osvojiti 57,1 odsto glasova birača jeste prihvatljiva, kao što pokazuju i istraživanja agencija. Sve kvote, procene i granice koje su postavili jesu prilično realne. Naravno, na izborima to uvek varira za procenat gore ili dole, ali istraživanja su uglavnom tačna - ističe Pejić, uz opasku da su najproizvoljnije kvote koje su date ministrima i njihovim šansama da zadrže funkcije.

Realne kvote

Analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da nijedna igra u kladionicama nije proizvoljno određena, te da ministri za koje kladioničari misle da imaju najmanje šansi da ostanu u Vladi zaista 'loše stoje'.

- Pojedini ministri nisu ostavili politički i medijski trag tokom mandata, tako da njihov odlazak ni za koga ne bi bio iznenađenje. Kladionice određuju kvote na osnovu dva elementa. To su, pre svega, istraživanja, ali I iskustvo. Nijedna kvota tu nije proizvoljna. Kladionice daju realne procene jer moraju da štite svoj novac- naglašava Stanković, dodajući da ni mala kvota na Anu Brnabić nije iznenađenje.

-Vučić nikad nije pomenuo da postoje problem u vođenju Vlade- podseća Stanković.

Foto: Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragojlo

pre 4 godine

Ja sam glasao za moju Anu jer je najbolja!!!Moja Ana najbolja svuda i svakako!!

Sandra

pre 4 godine

Samo se vi kladite. To što će se desiti 26. 04. - to će biti iznenađenje i za kladioničare i za medije.

Ljube

pre 4 godine

Joj,...pa ko mi dira moju " Sinderelicu " ,Anu ,Anjusku ....

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija