• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dakić

09.03.2020

15:16

ONI SU BUDUĆNOST SNS! Informer u poseti Akademiji mladih lidera Srpske napredne stranke (VIDEO)

Politika

ONI SU BUDUĆNOST SNS! Informer u poseti Akademiji mladih lidera Srpske napredne stranke (VIDEO)

Podeli vest

O njima se proteklih nedelja mnogo govori, a oči kompletne javnosti uprte su u njih. I Aleksandar Vučić ističe da ima velika očekivanja od njih. Oni su polaznici Akademije mladih lidera Srpske napredne stranke i visoko kotirani kandidati za poslanike SNS

Do sada se nisu previše medijski eksponirali i Informer je imao ekskluzivnu priliku da razgovara sa njima, da otkrije kako su izgledale pripreme, proveri njihovo znanje i obrazovanje, ali i planove za budućnost.

Marijana Krajnović (32) diplomirani je menadžer bezbednosti, dolazi sa Zvezdare i trenutno je i na master studijama industrijsko-ekonomnskog menadžmenta. Na poslaničkoj listi "Aleksandar Vučić - za našu decu" zauzim visoko 19. mesto i kaže da je spremna da opravda poverenje.

Foto: Dejan Živančević

Marijana Krajnović

- Pre manje od godinu dana su počeli inicijalni razgovori s polaznicima akademije, a u novembru smo krenuli s predavanjima i treninzima. Srećna sam što ću imati prilike da učim od starijih kolega i moći da dam doprinos u radu Skupštine i pomoći građanima Srbije da biraju svoju bolju budućnost - kaže Marijana za Informer.

Deo javnosti dočekao ih je na nož i pre nego što su stigli da pokažu šta umeju. Kažu da su spremni da na sve napade odgovore rezultatima.

Foto: Dejan Živančević

Đorđe Todorović

- To je jedan vid političke borbe koji sam i očekivao, ali ja sam u politiku ušao da predstavim rezultate i naš plan. Mi već sada moramo da vodimo odgovornu politiku prema mladima i budućnosti. Ne možemo da živimo na teret budućih generacija, nego da stvaramo temelje za njih - kaže Đorđe Todorović (29) koji je i diplomirani inženjer organizacionih nauka i polaznik Diplomatske akademije, a zauzima 6. mesto na poslaničkoj listi SNS.

Njihov kolega Miloš Terzić (32), dolazi iz Grocke i diplomirani je master politikolog. Na listi zauzima 37. mesto, a obećava da neće bežati od posla u skupštini.

Foto: Dejan Živančević

Miloš Terzić

- Apsolutno smo spremni da budemo posvećni, marljivi i da radimo i po 12, 15, 18 sati. Kada pogledate šta je sve ostvareno za proteklih osam godina, vidite da Srbija vodi jednu odgvornu politiku i kad vidite da neko toliko energije ulaže, ni nama neće biti teško - obećava Miloš.

Informer pitalice

Koju ste knjigu poslednju pročitali?
Marijana: "Žene koje su menjale svet", Ljubisava Milosavljevića
Đorđe: "Sneg", Orhan Pamuk
Miloš: "S verom u nepoverenje", Ivan Krastev

Kojoj se istorijskoj ličnosti divite?
Miloš: Mihajlo Pupin, čitav svoj životni kapital je zaveštao Srbiji
Marijana: Berta von Zutner, prva žena dobitnica Nobelove nagrade za mir
Đorđe: Vudro Vilson, pomogao Srbiji kada je to bilo neophodno

Koji strani političar vam je uzor?
Đorđe: Si Điping, veliki prijatelj Srbije i lider jake zemlje
Miloš: Benjamin Netanjahu, obeležio je početak 21. veka na Bliskom istoku
Marijna: Vladimir Putin, iskren prijatelj Srbije i snažan lider




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija