• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.03.2020

15:12

STVARNO NISU NORMALNI! Đilasov portal napada Vučića zbog šale doktora Nestorovića kojom je hteo da spreči širenje panike zbog koronavirusa!

Politika

STVARNO NISU NORMALNI! Đilasov portal napada Vučića zbog šale doktora Nestorovića kojom je hteo da spreči širenje panike zbog koronavirusa!

Podeli vest

Internet portal Direktno.rs, pod direktnom kontrolom lidera SzS Dragana Đilasa, danas je serijom malicioznih tekstova brutalno napao predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a sve zbog šale koju je nedavno izgovorio pulmolog dr Branimir Nestorović sa željom da umanji mogućnost širenja panike zbog koronavirusa


Zloputrebljavajući reči doktora Nestorovića, koji je na prvoj zajedničkoj konferenciji za novinare povodom koronavirusa 26. februara u šali rekao: "Ne mogu da verujem da će jedan narod koji je preživeo sankcije, bombardovanje, svakojaka maltretiranja se uplašiti najsmešnijeg virusa u istoriji čovečanstva", želeći da tako smanji mogućnost širenja panike među građanima, Đilasov portal Direktno.rs napao je predsednika Vučića s namerom da ga prikaže kao državnika koji neozbiljno shvata opasnost od zarazne bolesti od koje je do sada obolelo 12 naših građana.

Zanemarujući ozbiljnost države koja, sledeći preporuke Svetske zdravstvene organizacije i mišljenje najboljih srpskih epidemiologa, preduzela mere protiv širenja koronavirusa, Đilasov portal se bavi jedino šalom doktora Nestorovića.

Povodom ovakvih neumesnih napada i zlonamernog izvlačenja iz konteksta njegovih reči, danas je na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije regovao i doktor Nestorović, koji je na početku svog obraćanjarekao da se danas neće šaliti, kao prethodni put kada je govorio o koronavirusu jer je u Srbiji, kako je rekao, smeh smrtni greh.

- Sve što sam tad rekao, sve je tačno, rizične grupe nisu deca, ali oni virus prenose starijima. Rizična grupa su stariji od 70 godina i prema poslednjim podacima pokazalo se da smrtnost nije tako velika kao što se pričalo. Koreanci su najviše ljudi testirali i utvrdili smrtnost od oko 0,9 odsto - rekao je Nestorović.

On je podvukao da koronavirus karakteriše da je najveći broj lako bolesnih i da je zato prevencija gotovo nemoguća:

- Zaraženi se dobro osećaju, naročito mladi, oni nastavljaju da se kreću, ne leže kod kuće, pa se zato bolest tako lako širi.

Nestorović se zahvalio predsedniku Vučiću što ga brani i istakao da se protiv njega vodi kampanja na Fejsbuku, ali da mu to ništa ne znači.

- Ja ne živim od rejtinga, iza mene stoji 40 godina rada i moji pacijenti, koji i dalje dolaze kod mene - naveo je Nestorović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija