• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

11.03.2020

20:41

SRBIJO, NE MEŠAJ SE... ŠIPTARI SE POGUBLI, A ZA SVE JE KRIV TRAMP... Mogu bez premijera, ali ne i bez SAD, Tači je antievropljanin... DA NIJE SMEŠNO, BILO BI...

Politika

SRBIJO, NE MEŠAJ SE... ŠIPTARI SE POGUBLI, A ZA SVE JE KRIV TRAMP... Mogu bez premijera, ali ne i bez SAD, Tači je antievropljanin... DA NIJE SMEŠNO, BILO BI...

Podeli vest

Poslanik Demokratske partije Kosova (DPK) Abeljard Tahiri uputio je poziv Aljbinu Kurtiju da napusti premijersko mesto jer, kako je rekao, Kosovo može bez takvog premijera, ali dva miliona građana Kosova ne može da živi ukoliko bude obustavljena podrška SAD

Tahiri je optužio Kurtija da je njegova politika okrenuta prema Rusiji i Kini, prenosi portal Kosovo online.

- Znali smo da je Kurti protiv Amerike, ali nismo znali kada će doći taj dan - istakao je Tahiri i uporedio Kurtijevu politiku sa onom koju vodi predsednik Venecuele Nikolas Maduro, za koju je rekao da je "antiamerička ali okrenuta prema Kini i Rusiji".

Prema njegovim rečima, građani Kosova su uvređeni "jer ih premijer obmanjuje".

Istovremeno, on je optužio Kurtije što je u svom govoru pominjao kosovskog predsednika Hašima Tačija, a pritom izbegava da se sastane sa njim.

VREME JE DA NAŠE TRUPE VRATIMO KUĆI! Američli senator Rend Pol podržao ideju da se američke snage povuku sa Kosova!

- Želimo da kažemo premijeru da ga predsednik čeka, prvi put se sastao sa njim na četiri minuta, neka se sada sastane na 14 - naglasio je Tahiri.

Premijer privremenih kosovskih institucija Aljbin Kurti poručuje da je predsednik Kosova Hašim Tači antievropski nastrojen i da neki nepravedno njega optužuju da je antiamerikanac.

- On (Tači) je sam pokazao da je antievropski a ja sam i proamerički i proevropski. Ja verujem u transatlantske veze. On sebe proglašava antievropskim i počele su optužbe i klevete protiv mene da sam antiamerički nastrojen. Dakle, ja volim i SAD i EU, nama su potrebni zajedno - rekao je Kurti, prenosi portal Kosovo online.

Kurti je u Skupštini Kosova istakao da bez SAD nema NATO, bez NATO-a nema bezbednosti ni u Evropi, a kamoli na Balkanu i dodao da se Tači mnogo gore ponaša sa Briselom nego sa Beogradom.

ŠIPTARI PANIČE, AMERI NE SMEJU OTIĆI SA KIM, VOJSKA SRBIJE ĆE NAS RASTURITI! Najava SAD da će povući vojnike iz južne srpske pokrajine izazvala pometnju u Prištini!

- Sadašnji predsednik Kosova ponaša se mnogo gore sa EU nego sa Srbijom. Kao premijer se ne slažem sa pristupom u kojem predsednik tako loše govori o Borelu, Lajčaku i Briselu nego o Dačiću, Vučiću i Beogradu, to nije u redu - rekao je Kurti. 

On je dodao da Brisel, Borel i Lajčak nisu, kako je rekao, "počinili genocid" na Kosovu i da ove dve stvari ne treba mešati.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija