• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TANJUG

12.03.2020

18:23

HITNA PORUKA KURTIJU! Borel se ne šali: Potrebno je POTPUNO UKIDANJE TAKSI!

Politika

HITNA PORUKA KURTIJU! Borel se ne šali: Potrebno je POTPUNO UKIDANJE TAKSI!

Podeli vest

Šef evropske diplomatije, Žozep Borel, poručio je premijeru privremenih prištinski institucija, Aljbinu Kurtiju, da je nastavak razgovora o dijalogu neophodan i hitan i da zahteva potpuno ukidanje taksi

U pismu Kurtiju, Borel kaže da očekuje da će i Beograd dati svoj doprinos na obnavljanju tog procesa.

Podsetio je da je ranije podržao nameru Kurtija o postepenom ukidanju taksi, kao dobar prvi korak, ali sada ističe:

"Potrebno nam je potpuno ukidanje taksi".

Borel je naveo da se u potpunosti slaže sa Kurtijem da prethodni sporazumi Beograda i Prištine i neispunjene obaveze moraju da budu sprovedene u potopunosti.

SRBIJO, NE MEŠAJ SE... ŠIPTARI SE POGUBLI, A ZA SVE JE KRIV TRAMP... Mogu bez premijera, ali ne i bez SAD, Tači je antievropljanin... DA NIJE SMEŠNO, BILO BI...

- Srbija, kao i tzv. Kosovo, mora da ispuni svoje obaveze u sprovođenju tih sporazuma - naveo je šef evropske diplomatije u pismu koje je u celosti objavila RTK na albanskom jeziku.

Borel je potvrdio da je zvanično predložio državama članicama da Miroslav Lajčak bude imenovan za specijalnog predstavnika EU za dijalog i Zapadni Balkan.

UZBUNA U PRIŠTINI, AMERIČKE SANKCIJE DIGLE NA NOGE ŠIPTARE, Hoti traži hitnu sednicu vlade lažne države, TAKSE SRBIJI ODMAH UKINUTI!

- Sa svoje strane obećavam da ću ostati tesno uključen u ovaj proces i dati sve od sebe da brzo i efikasno krenemo napred. I tzv. Kosovo i Srbija, širi region i sama EU na kraju bi imali koristi od pozitivnog ishoda - naveo je Borel.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija