• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

18.03.2020

15:30

RAKIĆ O NAPADU NA SRPSKE POLICAJCE NA IBRU: U moru Bahtirijevih laži jedino je istinito da od nas nije dobio odobrenje za gradnju!

Politika

RAKIĆ O NAPADU NA SRPSKE POLICAJCE NA IBRU: U moru Bahtirijevih laži jedino je istinito da od nas nije dobio odobrenje za gradnju!

Podeli vest

Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri rekao je da će tužiti gradonačelnika Severne Mitrovice Gorana Rakića kojeg je optužio za podizanje tenzija što je, kako smatra, juče dovelo do incidenta na reci Ibar na kojem je započeta izgradnja mosta.

 

U utorak je grupa Albanaca bagerima napala Srbe i policajce srpske nacionalnosti koji su pokušali da spreče nelegalnu izgradnju mosta u naselju Suvo Do u Severnoj Mitrovici. Problem je nastao kada je Agim Bahtiri započeo radove bez saglasnosti Severne Mitrovice.

Bahtiri je u izjavi za Kosovo onlajn rekao da je cilj Rakića da podiže tenzije i da zbog toga treba krivično da odgovara.

- Goran Rakić je hteo da isprovocira situaciju jer on svaki put misli na zlo. Ja ću da pošaljem sudu ono što je radio i da vidimo koju će meru sud da donese. Želeo sam da uradim dobru stvar za sve ljude, bez obzira na nacionalnost, dok on nije ni do sada uradio ništa dobro za svoje građane i to se vidi kada iz južnog dela pogledate na sever - rekao je Bahtiri koji je dodao da se ne radi o okupaciji Severne Mitrovice.

U moru laži koje je na moj račun izneo gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri jedina istina je da opština Severna Mitrovica nikada nije dala odobrenje za izgradnju nasipa na reci Ibar, rekao je gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.

-Izgradnja nelegalnog nasipa, kojim se ometa normalan tok reke Ibar i ugrožavaju obale i utvrde na ovoj reci, je protivzakonita. Opštinski organi istog momenta kada su saznali za tu nameru, obavestili su nadležno ministarstvo prostornog planiranja. Opštinska inspekcija Severne Mitrovice je u skladu sa zakonom o izgradnji donela rešenje o hitnoj obustavi nelegalne gradnje i povraćaja u pređašnje stanje korita reke Ibar - rekao je Rakić i dodaje da su opštinski organi Severne Mitrovice, uz asistenciju jedinica iz policijske stanice Severna Mitrovica,  započeli uklanjanje ovog nelegalnog nasipa.


- Tom prilikom naišli su na otpor nekih huligana sa teritorije opštine Južna Mitrovica koji su sprečavali policijske službenike i opštinske organe da sprovode zakon, pri tom ugrožavajući njihovu bezbednost - rekao je Rakić i dodao da je „ ovakvo ponašanje gradonačelnika Bahtirija apsolutno protivzakonito, ali i nedopustivo posebno imajući u vidu trenutnu situaciju oko pandemije korona virusa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija