• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.03.2020

13:05

AKO TREBA DA SE NAPRAVI KAMP ZA 1.000 LJUDI, NAŠI VOJNICI TO URADE ZA DVA DANA! Vulin: Vojska sposobna da zaštiti državu i Srbe gde god žive! (VIDEO)

Politika

AKO TREBA DA SE NAPRAVI KAMP ZA 1.000 LJUDI, NAŠI VOJNICI TO URADE ZA DVA DANA! Vulin: Vojska sposobna da zaštiti državu i Srbe gde god žive! (VIDEO)

Podeli vest

Vojska Srbije je u punom borbenom kapacitetu, sposobna i spremna da zaštiti svoju državu bez obzira na nove aktivnosti u vanrednom stanju - izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin gostujući danas na TV Pink


- Vojska Srbije, pored toga što je preuzela ogromnu obavezu, što obezbeđuje zdravstvene centre, 17 migrantskih centara, što je izašla na granicu i što postavlja karantine, što drži vojno zdravstvo, nije izgubila ni delić svoje borbene gotovosti i borbenih sposobnosti - rekao je on.

Vulin je ocenio da je Vojska u stanju da zaštiti svoju zemlju i Srbe gde god da žive, i dodao da je to bitno da ne bi slučajno neko pomislio da je Vojska Srbije sada zauzeta nekim drugim stvarima i da ne može da razmišlja o tome da li se negde neko obračunava sa Srbima ili ugrožava naš teritorijalni suverenitet.

On je rekao da je Vojska Srbije deo ovog društva i postoji da pomogne svojoj zemlji bez obzira kada to treba da uradi - i podsetio da je treća misija Vojske Srbije pomoć civilnim vlastima kad god je to potrebno.


- Nije Vojska preuzela vlast u državi, več ona radi ono što joj je naredila legalna i legitimna vlast u ovoj zemlji. Vrhovni komandant Vojske Srbije rekao je da je naše angažovanje potrebno i mi smo se stavili na raspolaganje civilnim organima - rekao je Vulin.

Vojska Srbije uradila je odgovarajuću procenu na osnovu svih parametara i svom vrhovnom komandantu dostavila svoj stav da treba uvesti vanredno stanje, rekao je on.

- Mi se nismo pripremali ni za kakvu epidemiju, to nije posao vojske, ali smo se pripremali da možemo da ispunimo svaku svoju svrhu kad god nam se naredi i sada se vide rezultati toga - rekao je on.

Dodao je da sada možemo da kažemo da su robne rezerve pune, da vojska ima hrane više nego ikada.

- Ako treba vojska da napravi kamp za 500 ili 1.000 ljudi, ona ga napravi za dva dana - rekao je on.

Vulin je ocenio da je država ojačala i da su mere koje je predsednik Vučić sprovodio dale rezultate.

- U borbi sa koronavirusom vidi se da država funkcioniše i to nije slučajno i preko noći i to govori da smo godinama radili da nam država bude u stanju da čuva svoj narod - rekao je Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija