• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Index.hr

24.03.2020

18:25

KRENULO TESTIRANJE ČETIRI EKSPERIMENTALNA LEKA ZA KORONAVIRUS U SEDAM ZEMALJA EU! Lečenje će obuhvatiti 3.200 pacijenata, SVET ČEKA REZULTATE!

Politika

KRENULO TESTIRANJE ČETIRI EKSPERIMENTALNA LEKA ZA KORONAVIRUS U SEDAM ZEMALJA EU! Lečenje će obuhvatiti 3.200 pacijenata, SVET ČEKA REZULTATE!

Podeli vest

U najmanje sedam evropskih zemalja počelo kliničko ispitivanje tokom kojeg će ispitati četiri eksperimentalna leka za koronavirus na ukupno 3.200 pacijenata, saopštilo je francusko ministarstvo zdravstva

Četiri leka koja će biti ispitana na velikom broju pacijenata su remdesivir, lopinavir u kombinaciji s ritonavirom, a poslednji se može kombinovati s beta interferonom i hidroksiklorokin, navodi se u saopštenju INSERM-a, krovne organizacije za medicinska istraživanja u Francuskoj.

Remdesivir je eksperimentalni antivirusni lek koji je prethodno testiran za lečenje ebole. Razvila ga je velika biotehnološka kompanija Gilead Sciences, a na njemu radi od 2009.

Hlorokin je široko propisivan lek protiv malarije koji je nakon Drugoga svjetskog rata odobrio FDA.

SVI STRAHUJEMO OD KORONE, ALI PRETI NAM NEŠTO JOŠ GORE! Ne pomaže ni izolacija

Lopinavir u kombinaciji s ritonavirom dobro deluje u kontroli infekcije virusom humane imunodeficijencije (HIV) i mogao bi biti delotvoran u lečenju koronavirusa. 

- Lečenjem će se obuhvatiti 3.200 pacijenata u Belgiji, Holandiji, Luksemburgu, Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Španiji, a možda i u drugim zemljama, pa tako najmanje 800 u Francuskoj koji su hospitalizirani zbog infekcije Kovidom-19", dodaje francuski institut za medicinsko istraživanja.

Otkako se u Kini pojavio novi koronavirus Didier Raoult, direktor  IHU Mediterranee Infectiona u Marseju zagovara primenu klorokina u lečenju bolesti. Potaknuo je sumnju kod mnogih drugih lekara koji misle da ispitivanje koje je proveo na 24 pacijenta ne odgovara svim potrebnim kriterijima.

HRVATSKU ZA MANJE OD DVA DANA POGODILO ČAK 74 ZEMLJOTRESA! Najrazorniji iznosio 5,5 stepeni po Rihteru

Drugo međunarodno ispitivanje sprovešće se pod pokroviteljstvom Međunarodne zdravstvene organizacije (WHO) pod nazivom "Solidarnost", navodi INSERM.

SVE O KORONAVIRUSU PROČITAJTE OVDE


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija