• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.03.2020

10:39

VESIĆ: Do sinoć skoro 360 predloga za "Heroje Beograda"

Politika

VESIĆ: Do sinoć skoro 360 predloga za "Heroje Beograda"

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je pristiglo skoro 360 predloga za nagradu "Heroj Beograda".

Vesić je podsetio da je juče objavljena zvanična mejl adresa herojibeograda@beograd.gov.rs , putem koje građani mogu da šalju svoje predloge za prave heroje Beograda, koji kako kaže, svakodnevno i nesebično pomažu drugima, poput radnika u zdravstvu, vožaca, kontrolora...

On je naglasio da je do sinoć stiglo oko 360 predloga.

- Sada nam je najvažnija solidarnost. Drago mi je što se sada pokazalo da imamo desetine hiljada heroja. Beograd jeste grad heroj, to smo zaslužili i u Prvom i Drugom svetskom ratu - rekao je Vesić za Studio B, saopštila je Gradska uprava.

STIŽU U APOTEKE ŠIROM SRBIJE! Čak 2,5 miliona ZAŠTITNIH MASKI USKORO DOSTUPNO GRAĐANIMA SRBIJE! (FOTO)

Kako je dodao, danas počinje pakovanje paketa za penzionere koji imaju penziju manju od 30.000 dinara, i dnevno će se pakovati između 10.000 i 15.000 paketa.

- Potrebno je da se spakuje oko 173.000 paketa i očekujemo da će njihova isporuka trajati od petka, pa u narednih desetak dana - kaže Vesić.

Prema njegovim rečima, paketi će se dostavljati opštinskim centrima za socijalni rad, koji će nakon toga stizati na kućnu adresu penzionera koji žive na teritoriji Beograda.

- Paketi sadrže po 13 artikala i mislim da je to dobra prva pomoć za ljude koji imaju niža primanja, te da će im to značiti. Zahvalan sam Privrednoj komori Srbije na pomoći da zajednički napravimo pakete - kazao je Vesić.

DRAMATIČNA ISPOVEST SRPKINJE IZ MILANA: Ovo je pakao na zemlji! Poštujte ono što država traži, DA NE PROĐETE KAO ITALIJA! (FOTO/VIDEO)

On je naglasio da je u akciji učestvovalo više od 20 kompanija i donatora i dodao da će biti podeljeno blizu 900 paketa za lica koja imaju preko 65 godina, a koja nemaju penziju, dodaje se u saopštenju.

Govoreći o padavinama u gradu, Vesić je rekao da je Javno-komunalno preduzeće "Beograd-put", koje je i posetio jutros u pet časova, odradilo dobar posao i da su trase koridorskih linija očišćene, kako bi se obezbedilo da ljudi koji imaju obavezu da rade, mogu da dođu na posao.

- Kada je redovno stanje čistimo 1.800 kilometara puteva prvog prioriteta i oko 300 kilometara državnih puteva, a sada smo fokusirani na 32 koridorske linije, ali čistimo i ostale ulice - rekao je Vesić.

MERE VANREDNOG STANJA PREKRŠILO 90 osoba za 24 sata

On je dodao da su koridorske linije, koje su propisane od Republičkog štaba, pravljene zajedno sa direktorima kliničko-bolničkih centara, bolnica i domova zdravlja, kao linije kojima treba da se prevezu zdravstveni radnici.

Kako je naglasio, građani treba da znaju da će se do kraja hladnog talasa grejati 24 sata, a da će se nakon toga vratiti na režim od 22 sata, tako da komunalni sistem funkcioniše dobro.

Vesić je napomenuo i da građani treba da razumeju da treba da ostanu u svojim kućama i da slušaju preporuke nadležnih, jer je to jedini način, kako kaže, da se sačuvamo od epidemije i vratimo normalnom životu.

NASTAVLJA SE ODLUČNA BORBA PROTIV ZARAZE! Vlada 2,2 milijarde RSD prebacuje RFZO za Kovid 19!

On je apelovao i na poslodavce da ne otpuštaju radnike, te da zbrinu majke sa malom decom.

- Kada je uvedeno vanredno stanje, mi u Gradu smo pustili sve starije od 65 godina, a osim toga, hronične bolesnike i trudnice smo pustili da rade od kuće - rekao je Vesić, stoji u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija