• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf

25.03.2020

11:04

"NEĆEMO SE OBRUKATI" Anja koja je u požaru izgubila roditelje i brata dobija stan i posao od Grada!

Politika

"NEĆEMO SE OBRUKATI" Anja koja je u požaru izgubila roditelje i brata dobija stan i posao od Grada!

Podeli vest

- Gradska skupština na taj način reflektuje stav svih Beograđana i nećemo se obrukati - poručio je gradonačelnik Beograda.

Anja S. (25) u požaru koji je zahvatio njen stan prošle subote na Novom Beogradu izgubila je sve: roditelje, brata, kućne ljubimce i krov nad glavom.

Gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić, saopštio je da će joj Grad pomoći da prebrodi najteže trenutke i da će joj obezbediti stan, posao, ali i psihološku podršku.

Radojičić se jutros uključio u jutarnji program TV Prva i na pitanje da li će nesrećnoj devojci Grad na neki način pomoći, bilo da se radi o dodeli stana iz fonda solidarnosti, ili pronalaska posla ili psihološke podrške, on je rekao da će joj biti omogućena pomoć u sva tri aspekta.

U SRBIJI DO SADA NEMA TRUDNICA ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM Doktor Stefanović objasnio kako korona utiče na trudnoću


- Sigurno da ćemo joj pomoći u sva tri aspekta koja su podjednako važna. Od psihološke podrške, koja je neophodna u ovom trenutku, pa preko konkretnih stvari, kao što su posao i stan. Grad će se sigurno baviti time i moramo svi zajedno da pokažemo da smo humani, da brinemo o našim sugrađanima, da smo odgovorni ljudi - rekao je Radojičić.

Foto: Informer

NI MEĆAVA GA NIJE SPREČILA! Slavko se po snegu probio do sela Rajac i samohranom ocu ČETIRI KĆERKE doneo ono najvažnije! (FOTO)

- Gradska skupština na taj način reflektuje stav svih Beograđana i nećemo se obrukati. Moramo devojčici pomoći posle ove katastrofalne nesreće koja ju je zadesila u ovoj opštoj situaciji, takve stvari su užasne. Tu smo svi zajedno da joj pomognemo i obećavam da ćemo joj pomoći - dodao je.

Podsetimo, požar se dogodio u petak na subotu u soliteru u Bulevaru Milutina Milankovića, a vatrena stihija je izbila na 8. spratu posle čega se proširila na 7. i 9. Izgorelo je 5 stanova.

Ekipe Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd stigle su na mesto požara za 6 do 7 minuta, a na licu mesta je bilo 11 vozila i 30 ljudi. Kada su stigli, vatrogasci su zatekli razbuktalu fazu u četiri stana koje dele hodnik sa tendencijom širenja na više etaže.

DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ O BORBI SRBIJE PROTOV KORONE: Virus živi i razmnožava se samo u nama, EVO ŠTA MORAMO DA URADIMO!

Anja je, kako je Telegraf.rs pisao, zbog vanrednog stanja trenutno bez posla, a njene komšije iz Bloka 28 udružile su se da joj pomognu i bar malo olakšaju tragediju koja ju je zadesila.

Njih je, kako su preneli mediji, ujedinila želja da u najtežim trenucima života svoje mlade komšinice, pomognu, a time i pokažu koliko je važno naći se nekome i pokazati jesmo li ljudi.

Foto: Informer

Inicijativa za pomoć pokrenuta je od prvih komšija iz bloka 28, a Fejsbuk stranica ''U boji Novi Beograd'' priključila se pomoći objavljivanjem akcije komšija.

INFEKLOTOG SAVETUJE: Čim dođete kući, voće i povrće koje ste kupili OPERITE NA OVAJ NAČIN

Kako se prenosi, odziv građana je iznad očekivanja, a oni će i ubuduće objavljivati kako stvari teku u vezi sa prikupljanjem novčanih sredstava za Anju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija