• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TANJUG

27.03.2020

17:26

PKS: Kompanije donirale novac za nabavku respiratora

Politika

PKS: Kompanije donirale novac za nabavku respiratora

Podeli vest

Kompanije Kapa Star, Nelt, MK grupa, Moji brendovi, Alko grupa i Milšped su, na poziv Privredne komore Srbije i lični poziv predsednika Marka Čadeža, obezbedile novac za nabavku po deset respiratora, dok je Eliksir Prahovo samo u ovoj akciji donirao 30 miliona dinara, saopšteno je iz PKS

Uz to, “Matijević grupa”, donirala je 100.000 evra za kupovinu neophodne medicinske opreme. Spisak privrednika koji se uključuju u akciju nabavke respiratora i potrebne opreme za zdravstvo sve je duži, jer prijave stižu iz sata u sat, navode iz komore.

- PKS poziva i druge članice da se, u skladu sa svojim mogućnostima, uključe u akciju nabavke respiratora i druge medicinske opreme i da sada, kada je najpotrebnije, pokažu solidarnost prema zajednici u kojoj posluju, kako bi se svi zajedno lakše izborili sa zdravstvenom krizom izazvanom pandemijom korona virusa - izjavio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

Svaki respirator više u našim bolnicama, kako dodaje, veliki je doprinos da sačuvamo što više života obolelih građana.

Kupovina respiratora i medicinske opreme za bolnice, kaže Čadež, velika je pomoć i ogromna podrška i lekarima i medicinskim sestrama koji se maksimalnom požrtvovanošću bore za svoje pacijente.

Predsednik PKS je izrazio veliku zahvalnost i svim kompanijama koje su učestvovale u akciji Privredne komore Srbije i Grada Beograda za obezbeđivanje paketa za penzionere , kao i svim privrednicima koji su uplaćivali novac preko računa za druge potrebe i pozvao privredu da i na ovaj način nastavi da iskazuje svoju solidarnost na delu.

Zainteresovani privrednici koji žele da pomognu, kontakt osoba za dodatne informacije je Jelena Jovanović, savetnik predsednika PKS, E mail: jelena.jovanovic@pks.rs , tel. 063 8485 096.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija