• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.03.2020

15:07

(VIDEO) TUŽAN DAN ZA SRBIJU! Još tri osobe preminule od koronavirusa! UKUPNO 13 ŽRTAVA COVID 19 U SRBIJI! Na respiratorima 55 osoba!

Politika

(VIDEO) TUŽAN DAN ZA SRBIJU! Još tri osobe preminule od koronavirusa! UKUPNO 13 ŽRTAVA COVID 19 U SRBIJI! Na respiratorima 55 osoba!

Podeli vest

U Republici Srbiji je do 15 časova 29. marta 2020. godine registrovan ukupno 741 potvrđen slučaj COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 376 osobe od kojih je 82 pozitivna i 294 negativno na novi korona virus. Nažalost preminule su još tri osobe

- U KC Vojvodine preminuo je muškarac 1958. godište, bolovao od hipertenzije i gojaznosti, takođe zbog oštećene funkcije bubrega bio je na dijalizi. U KBC Dragiša Mišović preminula je žena 1938. godište, koja je bolovala od hipertenzije i gojaznosti i ženska osoba 1934. godište, koja je bolovala od bronhopneumonije - saopštila je doktorka Darija Kisić Tepavčević i dodala da je na respiratorima trenutno 55 osoba.

- Broj obolelih je pokazatalj kakve smo preventivne mere sprovodili u prethodnih pet do sedam dana. Naše aktivnosti ovih dana će se pokazati narednih dana. Ključ je u nama i moramo da ozbiljno shvatimo koliko svaki pojedinac ima važnu ulogu - rekla je Kisić Tepačević.

Na pitanje novinara o obolelima sa KiM, Kisić Tepavčević kaže je za te pacijenti isti princip kao u ostatku Srbije.

- Zbrinjavaju se u najbližim medicinskim centrima kod nas - rekla je.

Foto: printscreen

Epidemiolog Predrag Kon kaže da su mnogi zlouptorebljavali mere koje je Vlada Srbije uvela.

- Sve ono što podrazumeva smanjenje bilo kakvog kontakta je ono iza čega će struka da stane. Kokretno za puštanje pasa, direktno smo pitani i rekli smo da mogu, ali došlo je do zloupotrebe. Odluka da više šetanje pasa između osam i devet je odluka države zbog nepoštaovanja mera, nisam pitan, ali podržavam.

Foto: printscreen

- Privremena bolnica na Sajmu je apsolutno najbolje rešenje koje je Srbija mogla da donese - ističe epidemiolog Predrag Kon i dodaje:

- Mi jesmo u ratu, ovo jeste ratno stanje, ja jesam vojni epidemiolog - poručuje Kon i kaže da je vojna logistika napravila privremene bolnice. Mi bolje nemamo u ovoj zemlji.

Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dzjordje milosavljevic

pre 4 godine

Vucic da naredi krusiku da napravi 1000 protivgradnih raketa sa jacim motorom i napunjene kaporitom u zrnu i dometa 10km,i da ispale iznad valjeva, ako bude uv index 8 u valjevu posle ispaljenih raketa, onda je napravljena mala rupa u ozonskom omotacu i to ce uništiti coronu virus na teritoriji valjeva. .

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija