• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.03.2020

12:40

ROJTERS O VUČIĆEVOM EKONOMSKOM PROGRAMU: SRBIJA MOŽE DA POMAŽE PREDUZEĆIMA POGOĐENIM KORONOM I DA DAJE PO 100 EVRA GRAĐANIMA, JER IMA FINANSIJSKE REZERVE!

Politika

ROJTERS O VUČIĆEVOM EKONOMSKOM PROGRAMU: SRBIJA MOŽE DA POMAŽE PREDUZEĆIMA POGOĐENIM KORONOM I DA DAJE PO 100 EVRA GRAĐANIMA, JER IMA FINANSIJSKE REZERVE!

Podeli vest

Britanska agencija Rojters izvestila je danas o programu mera za oporavak srpske privrede koje je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić



Agencija prenosi da je Vučić rekao da je Srbija planira da ponudi oko pet milijardi evra u pozajmnicama i subvencijama za pomoć preduzećima, pogođenim koronavirusom, kao i da se razmišlja da svi punoletni građani Srbije dobiju na poklon po 100 evra.

Rojters procenjuje da bi takav program oporavka doveo do povećanja deficita ove godine, uz konstataciju da bi taj deficit bio pokriven iz finansijskih rezervi i preko pozajmica.

Agencija navodi, ne precizirajući izvor, da su devizne rezerve Srbije u februaru bile 13,458 milijardi evra, a mesec dana ranije 13.694 milijarde evra.

Rojters ističe i da je agencija Fič Rejtings (Fitć Ratings) prošle nedelje potvrdila kreditni rejting Srbije na nivou BB+ sa stabilnim izgledom za dalje poboljšanje, uprkos krizi izazvanoj virusom korona.

Ocenjuje i da srpska ekonomija neće ostvariti ciljani rast od četiri odsto za 2020. godinu i da će se suočiti sa recesijom, ali navodi da je Vučić rekao da bi Srbija trebalo da se oporavi 2021. godine.

Agencija navodi da se očekuje da lokalne banke, kako bi pomogle u oporavku, "ubace" oko dve milijarde evra u fond, za koji bi država osigurala dodatnih 1,25 milijardi evra u garancijama, dok bi Fond za razvoj Srbije trebalo da doda još 200 miliona evra.

Podseća i da je 13 osoba preminulo u Srbiji od posledica korona virusa, a da je njih 741 zaraženo, kao i da je Srbija uvela "stroge mere" zbog epidemije korona virusa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milankukic

pre 4 godine

pa gospodine predsednice to vam nije najbolja opcojja ko prekrsi policijski sat po kratkom postrupku minimum 3 godine aliu sa imenom i sliukom jer ovo mi izgleda da ce samo oni koji su sve postovali biti kaznjeni

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Rojters ističe i da je agencija Fič Rejtings (Fitć Ratings) prošle nedelje potvrdila kreditni rejting Srbije na nivou BB+ sa stabilnim izgledom za dalje poboljšanje, uprkos krizi izazvanoj virusom korona. Ocenjuje i da srpska ekonomija neće ostvariti ciljani rast od četiri odsto za 2020. godinu i da će se suočiti sa recesijom, ali navodi da je Vučić rekao da bi Srbija trebalo da se oporavi 2021. godine. MOLIM ONE KOJI SU PROTIV ALEKSANDRA VUČIĆA I NJEGOVE UNUTRAŠNJE I SPOLNE POLITIKE DA MI (ARGUMENTOVANO) OBJASNE ZAŠTO NA SLEDEĆIM PREDSEDNIČKIM IZBORIMA NE TREBA DA GLASAM PROTIV ZA SADAŠNJEG PREDSEDNIA REPUBLIKE SRBIJE, JER SAM UBEĐENA DA TREBA DA OPET GLASAM ZA NJEGA.

veomarazuman

pre 4 godine

@građanka Probaću ja.Ako uvede 24-nu zabranu kretanja napraviće sve opštu pobunu što mu ne preporučujem.Ne znam šta ga savetuju stručnjaci iz njegovog štaba a ako mu je neko to napomenuo nadam se da će odustati.Predsednik ima mnogo bolju alternativu i to;Svaka opština ima štab za vanredne situacije to imaju i svi gradovi,da ministarstvo zdravlja dostavi podatke o svim rizičnim građanima koji su hronično naj osetljiviji a isti već imaju ograničeno kretanje tim štabovima a zdravstveno rizičnim građanima stavi opštu zabranu kretanja to jest da budu u strogoj samoizolaciji koje će po dobijenim spiskovima kontrolisati i snabdevati ljudi po naređenju štabova u kriznim situacijama normalno u saradnji sa policijom i vojskom.To je naj bolje i naj efikasnije rešenje ,to se nekada praktikovalo i veoma je dobro funcionisalo.Haos u glavi pravi nekontrolisani haos sa velikim problemima.Neka se vojska angažuje na takav način prema svoji. građanima.Predsedniče ne uvodi totalnu zabranu molim te i HVALA

Milan

pre 4 godine

Sta nas briga sta Rojters misli!Neka vode racuna o svojoj zemlji i gledaju svoja posla nas Predsednik zna sta je najbolje za nas narod i nasu zemlju.

VOJIN IGNJATIJEVIC

pre 4 godine

ИСКРЕНО СЕ НАДАМ ДА ЈЕ НАША ДРЖАВА У -ФЕНИКС- ПРОГРАМУ ПРЕДВИДЕЛА ОБНАВЉЊЕ МОЋИ ТОРЛАКА, ГАЛЕНИКЕ, ХЕМОФАРМА И ДР. ИЗУЗЕТНИХ СРБСКИХ ФАРМАЦЕУТСКИХ ПОТЕЦИЈАЛА + ДР+СЕБРНА ВОДА КАО ПРЕВЕНТИВА +МАГНЕТИЗИЦАЈА МОЛЕКУЛА ПИТКЕ ВОДЕ (У РУСИЈИ СЕ РАДИ ВИШЕ ОД 50 Г0ДИНА - КОД НАС ЈЕ ИМА СО ГРОЦКА ВИШЕ ОД 10 ГОДИНА) +++++ МЕНИ НАМЕЊЕНИХ 1ОО ЕУР ПРИЛАЖЕМ НАПРЕД НАВЕДЕНОМ ПРОГРАМУ!!! НА ЗДРАВЉЕ !!!

opet ja

pre 4 godine

vojin ignatijević@ Nije loša sugestija samo ne znam da li su te sve ustanove od značaja pod kontrolom države što bi bilo veoma pametno. U opisu preventive Vojine malo pojašnjenje od mene.Voda ne može da se namagnetiše ali pželjno je staviti veći ili jači magnet u bokal ili čašu to je neodijumski magnet izuzetno jak iz razloga što mi svi uglavnom pijemo mrtvu i tešku vodu.El.magnetne silnice brže i bolje razbijaju molekule vode na naj sitnije molekule koje tada uspešno upija krv-krvna zrnca,tkiva i t.d.veoma je bitno da voda bude velike PH 8+vrednosti i bez teških metala na primer prolom voda 8PH+ bar na takav način ko zna i koristi ima više šanse da ima manje parazita,raznih štetnh bakterija.Dok ono sve prethono o čemu si pisao ne zaživi postoje aparati zvani "zaper" rade na el.frekfrenciji koji ubijaju lako parazite i bakterije i viruse.Pogledaj nešto više na tu temu youtub mislim da se žena zove Dr.HULDA KLARK.Svako dobro tebi i razumnim ljudima .Pozdrav

Nadja

pre 4 godine

Halo Aleksander Vucic ,znam ga sa medija.tv,novine,ili net.Ali ako je tako da ima dovoljno novca da podeli gradanima Koji su ugrozeni.?onda me zanima zasto nema socijalna pomoc i jadnokratna pomoc mnogima Jos od novembra 2019? Bas sad Kada vlada epidemija Korona treba da se pruzi sitomasnima.jel Mi sa zapada dajemo dosta donacija.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija