• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.04.2020

10:46 >> 11:16

NOVINARKA NOVA.RS PUŠTENA IAKO JE DOKAZANO DA JE ŠIRILA LAŽNE VESTI! U Kliničkom centru Vojvodine ima dovoljno zaštitne opreme za lekare i medicinske sestre!

Politika

NOVINARKA NOVA.RS PUŠTENA IAKO JE DOKAZANO DA JE ŠIRILA LAŽNE VESTI! U Kliničkom centru Vojvodine ima dovoljno zaštitne opreme za lekare i medicinske sestre!

Podeli vest

​Novinarka portala nova.rs, Ana Lalić, koja je sinoć privedena u Novom Sadu i kojoj je po nalogu tužioca određena mera zadržavanja od 48 sati, puštena je iako je dokazano da je širila lažne vesti, saznaje Informer


Novinarka portala nova.rs  koja je privedena zbog objavljivanja netačnih informacija da Klinički centar Vojvodine ima problem sa nedostatkom osnovne opreme i da funkcioniše u potpuno haotičnim uslovima rada u vreme epidemije koronavirusa, te da između ostalog medicinske sestre nemaju zaštitnu opremu i da zbog toga neće da uđu kod pacijenata, pred istražnim organima nijednom nije pokušala da opravda plasiranje ovih neistinitih informacija.  

Da su informacije o stanju zaliha zaštitne opreme u KCV neistinite, dokaz je dokument ovog medicinskog centra u koji je redakcija Informera imala uvid, a u kome se taksativno po stavkama navodi stanje zaliha zaštitne medicinske opreme na dan 2. aprila 2020. godine:

- ZAŠTITNE MASKE HIRURŠKE: 6.210

- MASKE FFP2: 14.502

- RUKAVICE: 254.450

- KALJAČE: 68.040

- ZAŠTITNI VIZIRI (NAOČARE): 726

- JEDNOKRATNI KOMBINEZON: 2.150

- SREDSTVO ZA SUVO PRANJE RUKU: 228

Informer je imao uvid i u zvanični dokument stanja zaliha u distributivnom magacinu Kliničkog centra Vojvodine na dan 2. 4. 2020. godine iz koga se takođe vidi da u ovoj medicinskoj ustanovi ima sasvim dovoljno zaštitnih sredstava za lekare i medicinsko osoblje:

- MASKE FFP2: 174.080

- RUKAVICE: 209.600

- KALJAČE: 60.400

- ZAŠTIRINI VIZIRI (NAOČARE): 700

- JEDNOKRATNI KOMBINEZON: 2.000

- SREDSTVO ZA SUVO PRANJE RUKU: 24

Premijerka Ana Brnabić, upitana da li je dokaz ratnog stanja što je novinarka portala nova.rs privedena zbog teksta o KBC Vojvodine, kazala je da joj je žao što se to dogodilo i da će apelovati da nema privođenja čak i ljudi koji govore laži da bi ih iskoristili za političke napade.

Podsetila je da je širenje lažnih vesti u vanrednom stanju ozbiljan prekršaj i najavila da će se potruditi da se ovakve stvari ne dešavaju, da niko ko kritikuje vlasti ne dobije nikakav izgovor.

Istovremeno zamolila je novinare da ne šire laži koje će da služe da bi se ugled i kapacitet naših zdravstvenih ustanova smanjivao, da bi se napadali klinički centri i zdravstveni radnici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
winwin

pre 4 godine

Kako je pustena ako je lagala? Ispada da drzavni organi ne rade dobro svoj posao?

500 evra plata

pre 4 godine

hartija trpi sve kakvo je stanje na terenu???

milankukic

pre 4 godine

mnogi kod nas nerazumeju sta je vandredno stanje ta novinarka nebi smela da bude pustena do okoncanja vandrednog stanja a neki glupi advokaat da pokazuje clanove zakona to vazi u normalnim uslovima a ne sad ali i sudije ili neznaju ili su korumpirani

Vlada

pre 4 godine

Određen joj pritvor a puštena?Da li je to što je "novinarka".Nemam reči.Da li za novinare važe neka posebna pravila u vanrednom stanju?

zora

pre 4 godine

Ne može premijerka da apeluje da ih puste ,a posle krive tuzilastvo.Gde je tu država?

Valjevac

pre 4 godine

A da je neko od nas smrtnika rekao nesto slicno bili bi vec osudjeni. Hapsi to i po propisima!!! A o licemerju UNSa, NUNSa necemo, dovoljno su puta pokazali ko im je gazda...

pettar

pre 4 godine

Pitanje za tužioce i za državui: da li važi zakon za sve, da li ste pustili onoga što je napravio haos u Beogradu kada je napisao lažnu vest na društvenim mrežama da neće biti goriva, da li ste pustili onoga što je napravio haos u prodavnicam u Srbiji kada je na društvenim mrežama objavio lažnu informaciju da se u sredu (juče) uvog izolacija na 24 sata. A ovu koja se bavi ozbiljnim poslom, novinarstvom i piše laži nju ste pustili, e u tome se mi razlikujemo od civilizovanog sveta. Poštovanje Zakona!!!

gaša

pre 4 godine

Šta država Srbija poručuje ovakvim gestom...Zar neki mogu sve a pošteni i korektni ništa...Kakva je tu "Logika"...

ARSEN

pre 4 godine

Ne bih mogao zahtevati od vlasti Srbije da kazni ovu novinarku-dokazanu lazljivicu cija laz je opasna kao ona laz koja u ratu radi ljudima o glavi.Pustite lazljivicu neka malo razmislja,neka se svako vece pogleda u ogledalo pre spavanja i neka sama sebi oprasta grehe.Komentar moje pokojne majke bi bio,,-Dje Bog ubije,kako moze tako da laze,,

mladen

pre 4 godine

jasno je kao dan sta joj treba raditi,oduzimanje dozvole za rad........ovako ,evo je ponovo napolju spremna na sledeci poduhvat.....

Aleksa Srbin

pre 4 godine

Imam jedan predlog : Kao sto imamo "Heroje Dana" tako bi trebalo da imamo " Lazove Dana " Pa evo da pocnemo sa gospodjom iz nova.rs , nije greska u pisanju jer to i nije novina vec su portaldzije i tu svako moze da bude " novinar " Dakle gdja ANA LILIC je LAZOV DANA . CESTITAM ?

Maxmen

pre 4 godine

Nije ona kriva nego glavni urednik,on sve filtrira

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija