• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.04.2020

20:28

(VIDEO) DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ POHVALILA GLAVNOG UREDNIKA INFORMERA: Jedino ste vi večeras postavili pitanje u vezi sa koronom!

Politika

(VIDEO) DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ POHVALILA GLAVNOG UREDNIKA INFORMERA: Jedino ste vi večeras postavili pitanje u vezi sa koronom!

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević na konferenciji za medije u Vladi Srbije, nakon što je saslušao kolege novinare, postavio je pitanje doktorima kakva je situacija u Srbiji kada je u pitanju eksponencijalna kriva epidemije, tj. kako se epidemija razvijala do sad i u kakvom smo sad položaju. Na ovo pitanje, usledio je neočekivan odgovor zamenice direktora Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" Darije Kisić Tepavčević

- Vi ste prvi koji je postavio pitanje u vezi sa epidemijom večeras. Imamo 1171 laboratorijski slučaj i 31 preminulu osobu. Mogli smo da izbegnemo ovakav scenario. Kada bismo se od ovog trenutka svi ponašali odgovorno i savesno, nakon 14 dana, tj. 15. dan ne bismo imali nijednog obolelog. Ukoliko to niko nije shvatio, sada je ključan momenat za to - naglasila je doktorka Darija Kisić Tepavčević.

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović dodao je da, za sad, Srbija ne očekuje eksponencijalan rast obolelih i umrlih, ali...

- Što se tiče svih kriva oboljevanja, nemamo eksponencijalan porast obolelih i umrlih, ali šta će se dešavati zavisi samo od nas. Mogu da prihvatim da je neko neodgovoran prema sebi, ali kada imate ovakvu zaraznu bolest, onda ne odgovarate samo za sebe. Kada bismo u ovom trenutku prekinuli svaki kontakt, zaraza bi se smanjila, a broj smrtnih slučajeva bi kasnio dve nedelje za smanjenjem zaraze - rekao je doktor Stevanović.

Takođe, Vučićević je  pitao predsednika Srbije Aleksandra Vučića o predstavnicima opozicije, pre svih o Bošku Obradoviću koji poziva na prevrat u ovim teškim trenucima, jer su u današnje vreme dozvoljene lažne vesti i širenje panike i zamolio predsednika da odgovori, mada zna da u vreme vanrednog stanja i borbe sa koronavirusom, predsednik ne želi da odgovara na politička pitanja.

Predsednik Vučić je naglasio da ne želi da komentariše one koji samo gledaju kako da se dočepaju vlasti.

- Važno je ljudima govoriti istinu, ne mislim da će zadržavanje ljudi doprineti bilo čemu. Važni su rezultati i ono što činite. Zašto mi u ovom trenutku imamo veći broj laboratorijski potvrđenih slučajeva, zato što testiramo mnogo više. I imaćemo sve više. Mi nemamo neutvrđene uzroke smrti, ponašamo se odgovorno, mnogo nam je važniji život građana nego šta će da piše na papiru. Danas niko ne čeka duže od 24 sata na rezultate testiranja. Javite se na vreme, ljudi. Ne bojte se Sajma, mnogo je bolje nego da odete kod Gorana na Infektivnu. Šta fali doručku na Sajmu?! Pasulj sa kobasicama za ručak, šta fali tom ručku?! U kojim ste vi to bolnicama bili pa ste jeli avokado sa pomorandžama i limunom, ne razumem. Jasno mi je da će ovo politički koristiti svi da se bez zasluge dočepaju vlasti, a onda vide da to nije baš tako. Danas sam naučio da su mladi ljudi mnogo otporniji nego stari, ali ako čekaju i ništa ne preduzimaju, pluća im otkažu. Nije sramota biti zaražen, samo se prijavite - rekao je predsednik Vučić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Acimir

pre 4 godine

Umesto konkretnih pitanja vladala je atmosfera linča na konferemciji!

Dragan

pre 4 godine

Хвала докторки Дарији као и свим осталим лекарима и медицинском особљу Влади Србије што нам чувају животе,и да порука србомрзцима-можете да нам се напасете овог православног,N1 има предност на тој конференцији

8558 Twitter naloga

pre 4 godine

Informer je posvećen istini, baš kao i onih 8558 obrisanih Tviter naloga! https://www.reuters.com/article/us-twitter-accounts/twitter-removes-accounts-linked-to-egypt-saudi-arabia-other-countries-idUSKBN21K1SK

Jovan

pre 4 godine

Doktorica Darija lepa staložena žena koja svoj piosao radi strogo poslovno čitao sa o doktorici šta god sam našao o njoj uvek bi mogao da je slušam njena izlaganja divim joj se poželeo bih da imam takvog prijatelja pa makar da joj poželim dobar dan da jepitam kako je da mogu ikako da joj pomognem živa i zdrava bila doktorice !

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija