• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.04.2020

12:02

(VIDEO) OSTANITE U SVOJIM KUĆAMA, OVO NEĆE JOŠ DUGO TRAJATI! Palma zahvalio Jagodincima što striktno poštuju mere protiv koronavirusa!

Politika

(VIDEO) OSTANITE U SVOJIM KUĆAMA, OVO NEĆE JOŠ DUGO TRAJATI! Palma zahvalio Jagodincima što striktno poštuju mere protiv koronavirusa!

Podeli vest

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma izjavio je danas da Jagodina sve čini da spreči širenje korona virusa i pomaže ljudima kako bi ovu situaciju što lakse prebrodili

 

Stanovnici Jagodine se striktno pridržavaju policiskog časa, a i Jagodina je prva u Srbiji osnovala kol centar sa pet telefonskih brojeva i počela je s podelom pomoći starijima od 65 godina i slabijeg materijalnig stanja, naveo je je Marković na konferenciji za medije koja je organizovana na otvorenom prostoru ispred Grdskog Centra za socijalni rad.

- Zahvalan sam Jagodincima, što od subote do jutros, dokle je trajala zabrana, nije napravljen ni jedan prekršaj, kada je u pitanju policijski čas - rekao je Marković.

Podeljeno je preko 3.000 paketa građanima a svaki od paketa sadrži 19 artikala, bilo da je prehrana, lična higijena ili kućna hemija, dodao je Marković.

Nastavićemo da pomažemo dok god bude trebalo, kazao je Marković i ocenio da su ekonomaske mere Vlade Srbije od velike pomoći za privrednike, posebno za mala i srednja preduzeća, neće morati da otpuštaju radnike.

On je zahvalio donatorima i sponzorima na pomoći i istakao da je Jagodina jedini grad u Srbiji u kojem radi zelena pijaca i na koju stiže roba iz cele centralne Srbije.

Marković je ocenio da je Srbija na vreme primenila odgovarajuće mere u borbi protiv korona virusa i dodao da imamo i pomoć prijatelja iz Kine i Ruske Federacija, te da očekuje da "sve ovo neće još dugo trajati".

On je poručio građanima da su male šanse da obole ukoliko ostanu u svojim kućama i dodao da on u svom domaćinstvu ima 12 članova.

- Ostanite kod svojih kuća, nađite neku zabavu, zanimaciju, sigurno da ovo neće dugo trajati -zaključio je Marković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija