• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.04.2020

12:13

SINIŠA MALI: Đilas ne može da podnese što Srbija ima stabilne finansije, LICEMERNA JE NJEGOVA NAVODNA BRIGA za privrednike

Politika

SINIŠA MALI: Đilas ne može da podnese što Srbija ima stabilne finansije, LICEMERNA JE NJEGOVA NAVODNA BRIGA za privrednike

Podeli vest

Očigledno je da Dragan Ðilas ne može da podnese što Srbija ima stabilne finansije i dovoljno novca da pomogne privredi, te da je licermerna i lažna njegova navodna briga za privrednike, kaže ministar finansija i član Predsednišstva SNS Siniša Mali rekao je danas.

„Čovek koji je školski primer političkog bogaćenja se pravi da razume vredne i poštene ljude, koji se pomuče za svaki zarađeni dinar, i koji su zaslužili svaku pomoć države. On koji je koristio političku moć da stekne ogromno bogatstvo sada nama licemerno deli lekcije i navodno se solidariše sa privrednicima”, rekao je Mali reagujući na izjavu Ðilasa o Programu ekonomskih mera za podršku privredi Srbije u Utisku nedelje.

Mali je, kako je saopšteno, naglasio da ne razume šta je tačno loše u tome što 5,1 milijarda evra ide u ruke privredi I naveo da, dok privrednici i ekonomisti pozdravljaju ekonomski program države, samo se Dragan Ðilas našao pametan da ga kritikuje i da kaže da su mere “loše”.

“Ne razumem šta je loše u paketu koji vredi 5,1 milijardu evra, koji podrazumeva isplatu plata zaposlenima, odlaganje poreza i doprinosa, mere za očuvanje likvidnosti i direktnu pomoć za punoletne građane? Šta je loše u tome da pomognemo svakom krojaču, pekaru, frizeru, svakom malom preduzetniku ali i onom ko zapošljava i hrani na desetine, pa i stotine porodica”, navodi Mali.

Foto: Tanjug

Za isplatu pomoći od 100 evra Ðilas, kaže Mali, govori da su Vučićeve besmislice jer Ðilas ne razume Srbiju i onog običnog čoveka kome ta pomoć mnogo znači, obogatio se račun države i polazi od sebe.

Mali je dodao da je Dragan Ðilas “lopovskom politikom stekao ogromno bogatstvo”, te da je licemerno da deli lekcije o ekonomiji nakon što je ostavio Beograd na rubu bankrota.

“Kaže Dragan Ðilas da mi ne razumemo privredu. Podsetiću građane da je njegova privatna firma, dok je cela privreda tonula, zarađivala stotine miliona evra. I to ne znači da gospodin Ðilas razume privredu već samo da zna kako da krade i da koristi vlast i politiku da bi od te privrede profitirao. Ironija je što se taj dokazani lopov pravi da razume privrednike i njihove probleme”,rekao je minisar finansija.

Mali je izrazio uverenje da će ekonomske mere pomoći privredi da se održi na stabilnim nogama, i da nastavi da ubrzano raste, kao što je to bio slučaj pre izbijanja krize.

Kaže i da će država uvek pomoći privredi jer ima dovoljno novca i da je dovoljno jaka i stabilna da taj teret preuzme na sebe.

Dragan Ðilas je gostujući u Utisku nedelje , među kritikama na račun vlasti i mera koje su preduzete u saniranju posledica epidemije, kritikovao ekonomske mera vlade i rekao da ih smatra pogrešnim, te da će od njih ljudi imati koristi od maja i juna, ali da veliki deo privrede neće dočekati te mere.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija