• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

06.04.2020

13:30

ZAMISLITE DA MILION PENZIONERA U SAT VREMENA IZAĐE NA ULICE, TO NE BIO BIO VUHAN, ITALIJA ILI ŠPANIJA, NEGO... Vučić: Molim ljude da slušaju državu i lekare, bez obzira koga vole ili ne vole!

Politika

ZAMISLITE DA MILION PENZIONERA U SAT VREMENA IZAĐE NA ULICE, TO NE BIO BIO VUHAN, ITALIJA ILI ŠPANIJA, NEGO... Vučić: Molim ljude da slušaju državu i lekare, bez obzira koga vole ili ne vole!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić ponovo je danas pozvao građane i posebno penzionere da slušaju državne organe i struku i poštuju mere Vlade Srbije, bez ozbira na političku opredeljenost


On je rekao da samo treba zamisliti da više od milion penzionera u sat vremena izađe na ulice.


- Zamislite u šta bi se to pretvorilo, to ne bi bio Vuhan, Italija ili Španija, već jedinstven slučaj u svetu, ti svi slučajevi, plus Njujork pa puta pet - rekao je Vučić.

On je tako odgovorio na pitanje novinara kako komentariše izjavu lidera Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa da nema razloga za strah i paniku kad je reč o koronavirusu i da ne razume zašto penzioneri uopšte ne mogu da izlaze.

- Video sam i slušao i gore stvari ovih dana i na to ću tek da odgovorim, danas nije vreme za to, već da se borimo za živote ljudi, za respiratore, za maske... - rekao je Vučić novinarima u Novom Pazaru.

Ponovio je da ne želi da ulazi u političke rasprave i da će, što se politike tiče, "biti dana za megdana",

- Odgovornost predsednika republike je, složićete se, mnogo veća od odgovornosti onih koji to nikad neće biti - primetio je.

- Molim ljude da slušaju državno rukovodstvo i lekare, bez obzira na to čiji su simpatizeri i koga vole ili ne vole, time će sačuvati sebe i svoju porodicu - rekao je Vučić

On nije hteo da odgovara ni na pitanja vezana za poređenje seksualne afere urednika jednog portala čiji je vlasnik, kako navode mediji, Dragan Ðilas sa aferom Jutka, iako bi, kaže, imao svašta na tu temu da kaže, a svako prijavljeno nasilje nad ženama biće, ističe, sankcionisano.

Kaže da je obećao narodu da neće da odgovara onima koji ga vređaju i lažu.

- Neću da govorim o tome još 15 ili 20 dana dok ova pošast ne prođe - rekao je Vučić.

Vučić dodaje da se u nekim zemljama trostruko uvećalo nasilje u vreme vanrednog stanja, ali da to kod nas nije slučaj.

- O političkim stvarima ću vas iznenaditi brojnim podacima i otvorenošću i svim onim što ću imati da kažem, ali neću da govorim o tome kada je zemlja ugrožena - kazao je on i dodao da neće važne stvari oko borbe sa korona virusom da meša sa dnevnom politikom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mane

pre 4 godine

Država Srbija je preduzala adekvatne mere na vreme.U početku nisu postojale adekvatne informacije o ovom virusu pa su svi reagovali blago(svet u opšte) ,međutim kako je vreme prolazilo nove informacije pobijale su stare.U nekim zemljama to je dovelo do kašnjenja u preduzimanju mera što je izazvalo katastrofu.Ima tu i drugih stvari pa ću parafrazirati doktora Nestorovića; ispalo je da su narodi sa dobrim zdravstvenim sistemom i redovnim vakcinisanjem najviše u problemu.Zašto? Jer su redovne masivne vakcinacije protiv gripa u redu ali pri tome manji broj ljudi ispolji neku komplikaciju a većina prođe bez temperature,kostobolje,bolova u mišićima itd,itd.Odnosno nivo limfocita jedva da se i podigao.Ako ovo traje duže vreme vi imate dobro zaštićenu populaciju ali ako se pojavi virus za koji ne postoji vakcina i pri tome neistreniran organizam(redovno vakcinisan)onda dolazi do problema .Problemi se ogledaju u tome da organizam reaguje burno ili slabo odnosno sa visokim temperaturama a pri tome kod neistreniranog organizma izaziva šok koji može dovesti do smrti.Naravno slabo uhranjeni,stariji,hronični bolesnici su prvi na udaru svugde ali u ovom slučaju i potpuno zdravi.Gledajući mapu ekstremne smrtnosti i zaraze one se uglavnom poklapaju sa dobrim zdravstvenim sistemom?!Naša vlada je u pravu a struka radi svoj posao fantastično međutim izgleda da smo došli u fazu celodnevnog karantina i da verovatno ne treba da se dugo razmišlja o tome nego da se deluje.Važno je narodu predstaviti plan i ostaviti negde izduvnog ventila i takođe rešiti problem oko ishrane,lekova,siromašnih sa slabim i nikakvim primanjima,skitnice,itd.U ovom trenutku po svim pokazateljima 24 oro časovni karantin je hitno potreban!

molim

pre 4 godine

Molim vas, otkrijte nam motiv našeg gradonačelnika Vesića koga, inače, podržavam...Zašto je uoči zločina nad Beogradom i srpskim kulturnim nasleđem 1941, naložio da se simboli Beograda osvetle u bojama nemačke zastave? Zašto baš uoči 6.aprila?

Pitanje

pre 4 godine

Ali ih zato pustite 3 sata u subotu, hahah, logika.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija