• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kosovo online

10.04.2020

22:53

ŠIPTARSKA POSLA, KURTI SAD RUŠI MUSTAFU! DA LI SU IZA SVEGA OPET AMERIKANCI?! Žestoka svađa u Prištini, nema veze što korona kosi!

Politika

ŠIPTARSKA POSLA, KURTI SAD RUŠI MUSTAFU! DA LI SU IZA SVEGA OPET AMERIKANCI?! Žestoka svađa u Prištini, nema veze što korona kosi!

Podeli vest

Povodom žestokog sukoba između funkcionera Demokratskog saveza Kosova Vjose Osmani i Agima Veljiua, politički analitičar iz Prištine Ramuš Tahiri kaže da je DSK u očiglednom rascepu i da bi u narednom periodu moglo da dođe do odvajanja određene frakcije unutar te partije

Prema rečima Tahirija, ta nova grupa bi mogla da ima oko pet poslanika u sadašnjem sazivu Skupštine tzv. Kosova.

- I u prošlosti je bilo takvih razmirica unutar DSK, ali uglavnom grupe koje su se otcepile nisu imale velikog značaja, osim grupe Nedšata Dacija koja je imala oko 16 poslaničkih mesta - podseća Tahiri i dodaje da je potpredsednica DSK Vjosa Osmani priklonjenija Samoopredeljenju.

- Ne možemo sada tačno da predvidimo koliki će biti njen uticaj, jer u okviru političkog sistema Kosova glasovi mogu da se dobijaju pojedinačno, ali se ipak više dobija u okviru stranke unutar koje deluje pojedinac - ukazuje politikolog Tahiri.

UKIDANJE MERA U SRBIJI NE ZAVISI OD BROJA ZARAŽENIH! Epidemiolozi otkrivaju - povratak u normalan život zavisi od ovih brojki! A ova mera se POSLEDNJA UKIDA!

On primećuje i da Demokratski savez Kosova pokušava da se konsoliduje pa ne preduzima nikakve mere prema Vjosi Osmani, dok ona, kao predsednica Skupštine lažne države Kosovo, vodi samostalnu politiku u ime DSK.

Foto: Reuters/Fotoilustracija

- Ali, ona nije u okviru krila koji u DSK vodi predsednik te partije Isa Mustafa. Pa ako budemo išli na nove izbore verovatno će Vjosa Osmani izaći samostalno. To znači da će Samoopredeljenje da jača. Oni su orijentisani prema mladim i srednjim kadrovima u DSK, kadrovima koji su nastali na Kosovu nakon 1999. godine - kaže Tahiri.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SRPSKA LISTA ZAHTEVA: Hitno smeniti Rašića!
Politika

SRPSKA LISTA ZAHTEVA: Hitno smeniti Rašića!

Srpska lista zatražila je da se Nenad Rašić razeši funkcije u Kurtijevoj Vladi gde je imenovan za direktora Kancelarije za zajednice, a protiv koga je specijalno tužilaštvo podiglo optužnicu zbog malverzacija u vezi sa privatizacijom hidroelektrana

10.04.2020

19:06

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija