• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.04.2020

21:48

AKO UPRAVLJATE BRODOM ILI AVIONOM... Lončar objasnio zašto se nije pojavljivao u medijima skoro 15 dana!

Politika

AKO UPRAVLJATE BRODOM ILI AVIONOM... Lončar objasnio zašto se nije pojavljivao u medijima skoro 15 dana!

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar nije se pojavljivao na konferencijama ni u medijima gotovo 15 dana, a večeras je na TV PRVA objasnio da ga nije bilo jer je morao da napravi novu organizaciju zdravstvenog sistema

- Struka sve vreme vodi ovu priču, a ja sam morao da radim. Zdravstveni sitem ima preko 100.000 zaposlenih. To nije nimalo slično pre pojave prvog slučaja koronavirusa. Prema tome bilo je neophodno napraviti novu organizaciju zdravstvenog sistema. Obučiti te ljude da rade i ustanoviti sistem koji će da daje rezultat - kazao je Lončar na pitanje zašto ga nije bilo 13 dana.

On je objasnio hijerarhiju u odlukama oko mera u toku epidemije koronavirusa.

- Imate krizni štab koji odlučuje koje će mere da se preduzimaju. Glavnu reč vode epidemiolozi i oni su ti koji nama daju  daju preporuke, uputstva, šta treba da radimo. Kada oni daju daju preporuke mi treba da organizujemo zdravstveni sistem, to je deo koji moram ja da uradim. KBC " Dr Dragiša Mišović" se do juče nije bavio infektivnim bolestima, Gradska bolnica na Zvezdari takođe, kao i Zemunska i Bolnica u Pančevu. Mi smo od svih tih bolnica morali da napravimo korona bolnice.  Pacijente koji su ti bili preuzele su KBC Bežanijska kosa i VMA - objasnio je Lončar i naveo da taj broj pacijenata na nivou Srbije iznosi 10.000. 

BIĆU SKROZ ISKRENA, JA CENIM SAMO NJIHOVO MIŠLJENJE O KORONAVIRUSU! Doktorka Grujičić otkrila KO NAJVIŠE ZNA o epidemiji COVID-19!

 

 

On je upotrebio zanimljivu metaforu.

- Zato se nisam pojavljivao, nisam stigao.  Ako upravljate brodom ili avionom, mislim da čovek mora da bude u kabini, da vozi taj brod i dovede u jednu mirnu luku, a posle da objašnjava. I najbolje se osećate kada sve sami iskontrolišete.

 

NISAM MOGAO DA UDAHNEM, TADA SAM OSETIO STRAH! Predsednik Fudbalskog saveza Srbije progovorio o borbi sa KORONOM!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dak

pre 4 godine

Dajte više molim vas, samo o toj Coroni! Takva se situacija napravila kao da smo Italija. A uporedite nas i Italiju. Toliko se veštačke slike napravilo o ovoj Coroni. Tolika se panika digla, ko da imamo 150.000 zaraženih! Verujte da svake godine ima po 20.000 obolelih od običnog gripa. Samo što do sada nisu objavljivali broj obolelih.

Gruban Malić

pre 4 godine

Ministre, viđen si u cvećari među fikusima.

nagarad

pre 4 godine

Ova sve vreme postavlja pitanja kao da je profesor koji pronalazi pitanja kako bi oborio studenta.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija