• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ivan Radovanović

12.04.2020

23:17

OVO MORATE DA PROČITATE! Kako je Đilas postao Žika Obretković. U celini i celosti.

Politika

OVO MORATE DA PROČITATE! Kako je Đilas postao Žika Obretković. U celini i celosti.

Podeli vest

Majke mi ako ovaj Đilas nije, sve više, isti Žika Obretković. U celini i celosti, piše u svom autorskom tekstu kolumnista Informera Ivan Radovanović

Dobro, manuo se pisanja, nije mu, fakat, išlo, ali sada je krenuo da snima svoje lične poruke, a la Obretković, upućene najvišim nivoima vlasti. Stvarno, da se prevrneš od smeha.
 
Malo se krevelji, maše ručicama, zuri u kameru, beči se, uzbuđuje, i ponavlja ono “bre”, “čoveče”, “bre”, “čoveče”, “bre”, “čoveče”, i pogotovo – “Vučiću, bre, čoveče, ti si, bre, lud, bre, čoveče, bre”.
 
Sledeće što očekujem je da ga vidim kod “Šumatovca”, obučenog u šareno, malo svira frulicu, malo recituje.  
 

I ako se to desi, predlažem svakome ko ga sretne da ga i časti. Biti pravi Žika Obretković uopšte nije lako, daleko od toga, svaka čast Žiki, ali, postati Žika Obretković srpske politike jeste podvig, dostojan, valjda, samo izuzetnog iniženjerskog uma.
 
Dragan Obretković Đilas je svakako prvi kojem je to pošlo za rukom. Kako, nisam baš siguran, ali imam neke opravdane sumnje.
 
Prvo, njegova politika se zaista i svodi na ponavljanje tog “bre” (valjda zamišlja da je narodni čovek, a da narod ovde jeste “bre” narod), a program mu je još jednostavniji – Vučić je, bre, lud, i to ću, bre, ja, mi Dragan O. Đilas, da vam kažem.
 
I to, da je Vučić lud, Dragan O. Đilas je toliko puta rekao, da bih ozbiljno pomislio da je ludista (predstavnik onih koji su mislili da je industrijska revolucija loša po život i zdravlje, te su se protiv nje borili razbijajući čekićima mašine), da nije tog obretkovićevskog krevelenja, koje od svakog eventualnog razbijanja unapred pravi farsu. Ludisti su bili mrtvi ozbiljni, u tome što su radili. Draganu O. Đilasu ni to ne ide, kao da je neki šraf, u tom inženjerskom umu, ozbiljno zariibao. Preskače. Škripi.
 
Dalje, sve to zajedno je posledica činjenice da je Dragan O. Đilas pristao da bude finale dugogodišnje potrage, koju je, malo na tviteru, malo na slavama, malo po kafićima, organizovala histerična elita, za onim ko će da doaka Vučiću, pošto se ovaj nikako ne uklapa u onaj profil koji je njima idelan, kada je reč o upravljanju državom i njenom velikom kasom.
 
Pa su tako, posle onog koji ih je izneverio, a baš je bio po njihovom ukusu – lep, lenj i glup, dolazili i odlazili razni čudotvorci i heroji, od Saše Radulovića, preko Saše Jankovića, slupanog Segeja Trifunovića, sklepanih pokreta, neostvarenih akademika, preglumljenih glumaca, izgubljenih novinara, do, eto pisanju i pričanju neveštog Dragana O.
 
Šta su tražili, to su i dobili. Nekoga ko je umislio da smo svi mi, a naročito ona većina koja Vučića podržava, nepismene budale, pa je rešio tako da nam se i obraća, a sve obraćajući se njemu, valjda nadajući se da ćemo da ga razumemo.
 
Nekoga čiji su političko-mentalni sklop oblikovali prazna prostota Slaviše Lekića i nesrećna misao Jasmine Lukač, koju još niko nije umeo da razume, što njoj izaziva ozbiljne grčeve, u stomaku. Posle se i Dragan O. Đilas grči, od bolova, pokušavajući to da ponovi. Da nije Lekićevog veselog “bre” i “ludak” vokabulara, koji se, osim te dve, sastoji još i od nekoliko reči koje ni Dragan O. ne sme da pomene, sve bi bilo kudikamo tragičnije. A i ovako je. Dosta tragično.
 
Ta jadna ideja da ćeš da budeš Obretković (nemoguće, čovek je car za tebe), i da ćeš tako, narodski, prosto, da pobediš Vučića, tvrdeći da je lud, bre. Ne vredi. Moj Aljoša, kada to vidi, stvarno kaže: “Al ovaj lud”, ali ne misli na Vučića. Misli na tebe.
 
I šta da kažem detetu. O čoveku koji je, gonjen pogrešnom ambicijom, i zamišljenim inženjerskim umom, uspeo da stvori prvu Minimaks koaliciju u Srbiji: Tup-tup-tuplji-najtuplji.
 
Ne vredi, to brate. Ne ide. Ništa nisi uradio. I samo si postao Dragan O. Đilas. Nesrećna imitacija. U celini i celosti.
 
Koja ništa od ovoga ne razume, ne da joj ona Jasmina Lukač u glavi, pa će da nastavi da snima obretkovićevske “bre” i “čoveče” recitacije. Neka. Znam ko će da umre od smeha. A ponovo te neće ni pomenuti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zozonbg

pre 4 godine

Crknuce BRE od muke sto mu ne moze nista. Pa, on je jedna obicna lopurda, secikesa a i prevarant Uvek, sa velikim zadovoljstvom procitam kolumnu. Bravo !

Millle

pre 4 godine

Djilas je klasican Iznogud, ili samo obicna konjina.

Ljubiša

pre 4 godine

Molim te,ne vredjaj... konje.To su plemenite životinje.

Izbori 2024

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija