• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.04.2020

10:48

NAŠE STRPLJENJE JE MNOGO PUTA IZNEVERENO! Marko Đurić razočaran u međunarodnu zajednicu!

Politika

NAŠE STRPLJENJE JE MNOGO PUTA IZNEVERENO! Marko Đurić razočaran u međunarodnu zajednicu!

Podeli vest

Naše strpljenje je mnogo puta iznevereno i to ne samo od Prištine već i od međunarodne zajednice, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić i podsetio da će za pet dana biti sedam godina od sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) koja još nije formirana.

- Mi ćemo za pet dana obeležiti sedam godina od sporazuma o ZSO koji je EU postigla i potpisala zajedno sa nama. I gde je ZSO? Nema je - rekao je Ðurić gostujući na Pinku.

Povodom imenovanja Miroslava Lajčaka za specijalnog predstavnika EU za pregovore Beograda i Prištine, Ðurić je rekao da ne prođe dan da u Prištini neko ne kritikuje Lajčaka.

- Ja neću da ga hvalim jer kada bih ga sada hvalio ili pozdravio previše njegovo imenovanje, dodatno bih mu otežao posao - rekao je Ðurić.

Upitan šta očekuje od ovog imenovanja, rekao je da očekuje da EU bude fer posrednik u dijalogu između Beograda i Prištine, ali je podsetio da su oni i sami rekli da čekaju da se epidemija korona virusa završi kako bi se time ozbiljnije bavili.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

MARKO ĐURIĆ: Ne zanimaju nas prištinske igre prestola!
Politika

MARKO ĐURIĆ: Ne zanimaju nas prištinske igre prestola!

Umesto što se u Prištini bave hajkom na fotelje trebalo bi da se makar malo pozabave virusom korona, pre nego što nam ugroze ljudske živote, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, komentarišući novu političku krizu među albanskim partijama, gde je usred pandemije najavljeno obaranje vlade.

24.03.2020

07:42

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija