• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.04.2020

15:22

VUČIĆU, USKORO DOLAZIM U SRBIJU! Si Đinping saopštio važnu vest predsedniku Srbije tokom telefonskog razgovora!

Politika

VUČIĆU, USKORO DOLAZIM U SRBIJU! Si Đinping saopštio važnu vest predsedniku Srbije tokom telefonskog razgovora!

Podeli vest

Kina i Srbija umeće da prebrode sve ekonomske teškoće sa kojima se suočavaju usled krize izazvane pandemijom, rekao je danas predsednik Kine Si Ðinping u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je zahvalio Kini na pomoći u zaustavljanju zaraze, kao i na bratskoj brizi za građane naše zemlje


Predsednik Si je izrazio nadu da će se uskoro videti sa predsednikom Vučićem u Kini, a potvrdio je i svoj dolazak u zvaničnu posetu Srbiji, saopštila je pres služba predsednika.



Saopštenje u celini glasi:

"Kada je na beogradski aerodrom 21. marta sleteo prvi avion sa velikom kineskom pomoći u medicinskoj opremi i materijalu, koji su pratili i kineski stručnjaci, probudio se novi optimizam i građani Srbije su znali da u ovoj borbi nisu i neće biti sami“, istakao je predsednik Vučić.

On je zahvalio i na donaciji u vidu dve laboratorije za borbu protiv COVID 19, koje počinju sa radom u Beogradu i Nišu, koje će nesumnjivo doprineti uspešnoj borbi Srbije protiv virusa i zamolio predsednika Sija da pomogne Srbiji da nabavi dodatnu medicinsku opremu koja je neophodna u borbi protiv virusa.

Predsednik Vučić je istakao da su građani Srbije posebno dirnuti ogromnim interesovanjem i solidarnošću kineskog naroda, koji se odražavaju kroz poruke podrške, kao i kroz donacije, upućene preko srpskih diplomatskih predstavništava u Pekingu i Šangaju, što govori o izuzetnoj bliskosti i čeličnom prijateljstvu dvaju naroda, uprkos geografskoj udaljenosti.

"Raduju nas vesti o normalizaciji situacije u Kini i o otvaranju grada Vuhana, koji je postao simbol snage i hrabrosti u borbi protiv pandemije. Srbija je sa strepnjom i dubokim saosećanjem i divljenjem, pratila borbu koju su kineska država i Komunistička partija, kao i prijateljski narod Kine vodili sa snažnim udarom korona virusa“, istakao je predsednik Vučić i u ime građana Srbije i lično ime, izrazio saučešće porodicama preminulih kineskih građana.

On je naglasio da veruje da će, uz pomoć snažne kineske države, Srbija i svet pobediti korona virus i istakao da se raduje nastavku saradnje kroz Mehanizam 17 plus 1 i inicijativu „Pojas i put“, kao i skoroj poseti kineskog predsednika Srbiji.

Predsednik Si je izrazio nadu da će se uskoro videti sa predsednikom Vučićem u Kini, a potvrdio je i svoj dolazak u zvaničnu posetu Srbiji.

Kineski predsednik poželeo je srpskom predsedniku ličnu sreću i dalji uspeh u vođenju države i rekao da će Kina i Srbija umeti da prebrode sve ekonomske teškoće sa kojima se suočavaju usled krize izazvane pandemijom, navodi se u saopštenju posle raygovra dsvojice predsednika.

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pettar

pre 4 godine

Dobrodošli braćo, dobrodošao brate Si, obezbedio si večne prijatelje svom narodu, i ako želiš, kada budeš u penziji, dodji da pecamo i pijemo pivo, kad razvučemo šator pored dunava, ne može nam niko ništa.

Lane

pre 4 godine

Hvala Kini na iskrenom prijateljstvu i pomoći koju nam pružaju !

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija