• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.04.2020

21:05

SADA JE JASNO ZAŠTO HRVATI HISTERIČNO NAPADAJU SRBIJU I VUČIĆA! Prvi put u istoriji, SRBIJA ĆE BITI APSOLUTNI LIDER U REGIONU PO RASTU BDP-A!

Politika

SADA JE JASNO ZAŠTO HRVATI HISTERIČNO NAPADAJU SRBIJU I VUČIĆA! Prvi put u istoriji, SRBIJA ĆE BITI APSOLUTNI LIDER U REGIONU PO RASTU BDP-A!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u Dnevniku na RTS izneo je zvanične podatke Međunarodnog monetarnog fonda koji pokazuju da će Srbija u narednom periodu imati najveći rast u regionu, a samim tim postalo je jasno zašto Hrvati napadaju Srbiju i njenog predsednika, jer je uspeo što nijedan lider u istoriji nije - da bude lider u regionu po rastu BDP-a

- Kada sam pre nekoliko dana govorio da će Srbija biti među najuspešnijim zemljama u Evropi, bio sam suočen sa najgorim pogrdama. Dve godine zaredom, ovu i sledeću, ubedljivo ćemo imati najbolje rezultate - kazao je Vučić u Dnevniku RTS-a.


Srbija će, kaže, imati najmanji pad, odnosno kako se stručno kaže najviši rast.

- To će da bude na oko minus 3, čime bi na evropskom nivou bili prvi ili drugi. A to je zato što smo dobro pripremljeni. Potcenjivali smo sebe, a sproveli smo izvanredne reforme 2014.i 2015. Imamo odličnu NBS, javne finansije u celini, imamo dobre devizne rezerve. Nije nam bio potreban novac MMF, dok su ga neki drugi uzeli. To sve pokazuje da Srbija može uspešnije od svih drugih da se nosi - objasnio je on.

Podsećamo, na osnovu podataka MMF-a Hrvatska je 2018. godine imala rast bruto domaćeg proizvoda od 2,7 odsto, dok je srpski BDP porastao za 2,9 procenata. Tokom 2019. Srbija je imala rast od 4,2 odsto, a Hrvatska 2,9 procenata. 

Zbog novonastale krize izazvanom koronavirusom, predviđeni pad Hrvatske ekonomije 2020. godine biće -9, dok će Srbija zabeležiti pad od -3 procenta. 

Foto: printscreen

Za 2021. godinu čekaju nas takođe odlične prognoze, na strani naše zemlje. Srpski BDP će rasti 7,5 odsto, dok će u Hrvatskoj rast biti samo 4,9 procenata.

Foto: printscreen

Sada je potpuno jasno zašto se hrvatski gnev ne smiruje. Histerično napadaju Srbiju jer je sada konačno jasno da naša država stiže i prestiže Hrvatsku koja je oduvek bila jača po ekonomskim parametrima. Napadaju i srpskog predsednika Aleksandra Vučića jer je uspeo ono što nijedan lider naše zemlje nije uspeo u istoriji - da bude lider u regionu po stopi privrednog rasta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Duhizboce

pre 4 godine

A zasto kad je tako dobro na tisuce dolazi u Hrvatsku raditi jer dobivate crkavicu od place

Parmak

pre 4 godine

Ustase bez mora isto riba bez vode. Jos kad bi srbi bili pametni da idu po Srbiji i trose novac da ne nose ustasama na noge. Ako bas moraju na more neka idu u Grcku. Ja imam jedan predlog a molim gospodina Vucicevica da predlozi Vucicu posto ja nemam sanse za to. Da se da porodicama koje hoce na more 50€ po clanu porodice ali samo za Grcku, kad bi moglo i 100€. Mozda bi se moglo napravit dil i sa Grckom da i oni snize cijene 50€ oni a 50€ Srbija. Tako da odpadnu ustase i ustasa Milo. To mi je zivotna zelja. Pozdrav mom vjernom informeru.

pero

pre 4 godine

Ne bi bilo loše da taj novinarčić objasni šta znači kad u Hrvatskoj BDP raste 3% a šta znači kad u Srbiji raste 6% to je i dalje daleko lošije od Hrvatske jer kad imate 1 dolar i zaradite još 1 to je rast od 100% a kada imate 4 dolara i zaradite 2 to je rast od 50% i po tome ovaj što je rasto 100% je po njemu puno uspješniji iako je ovaj drugi uspješniji i duplo više je zaradio ali koga to briga ovaj prvi ima bolji postotak.

Penzionerj

pre 4 godine

Naravno da ce biti tako ali i malo vise jer kod Vas uvek ima rezerve u plusu. Bas me briga sto ustase urlaju a ovi zuti ima da polude. A tek koliko novca i nekretnina ce se vratiti u budzet kada zakon o poreklu imovine proradi a sudije budu dovedene u red i zamenjene.

Zoki

pre 4 godine

Samo ekonomski analfabet moze izgovoriti ovako nesto. Normalno da ce razvijenija ekonomija imati znacajniji pad. Nasi komsije imaju standard o kojem nasi ljudi mogu samo da sanjaju, a predvideni pad je iskljucivo zbog 90% pada turizma kojeg mi ionako nemamo. Jasno vam je koliko je hrvatskih 2.7% rasta vece od nasih 2.9? Jednaka vam je ova obamana kao i ona o bratskoj pomoci kineskog naroda. Hrvati jucer primili vecu bespovratnu pomoc Kineza nego mi bez fanfara i cirkusa na aerodromima.

aha

pre 4 godine

znači.... za 30 godina ćemo dostići hrvatsku stvarno smo lideri

mika

pre 4 godine

Pa tako nekako, ali po ovoj tabeli gore 2021 Albanija ce biti lider sa 8, pa Srbija sa 7.5 pa mala S.Makedonija sa 7, skoro ko mi.....

Djoka Kuronja

pre 4 godine

Mi jos neznamo kako ce se ovo sve zavrshiti sa koronom. Hrvati imaju podrsku iz Brisel mi to nemamo kao neclanica. Vidicemo da li je sada vreme za doneshenje takvih stistickih rezultata.

Darko

pre 4 godine

Lada je nesto lose ne moze mnogo da padne...mi nemamo razvijenu industriju da bi nam ovo promenilo nesto, prodajemo sirovine umesto gotov proizvod..nemamo razvijen turizam... zato nam nece pasti... a postoji studija gde mi nismo prvi u regionu po brzini oporavka... vec slovenci i hrvati...tako da je sve ovo smesno...

Hrvatska je napredna zapadna z

pre 4 godine

Hahaha jedna zemlja treceg svijeta genetski turci da konkuriraju zapadnoj Europi EU NATO članci. U Hrvatskoj je normalno imati plaću 1000 eura i više za razliku od smrdije. Genetska ste poturad. A tebi koji ovo čitaš jebem mater u usta vlaška.

Penziner

pre 4 godine

BRAVO !!! I neizmerno HVALA !!! Da si nam zdrav i jos vise uspesan, postovani nas predsednice, u vodjenju nase lepe Srbije !!!!

Miro

pre 4 godine

Molim redakciju da prestane vise koga normalnog interesuje Hrvatska pa za nju vise ni njeni gradjani interesovanja nemaju jer da imaju nebi citali nase medije i visili po nasim portalima.

Stojan

pre 4 godine

Hrvatska ce totalno propasti jer zavise mnogo od turizma kojeg ove godine sigurno nece biti a pitanje je i za sledece godine. Opasnost je velika od njih jer ce pokusati da izazovu rat da bi opravdali svoju nemoc.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija