• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.04.2020

15:47

SVRBI IH ŠTO IM SE EKONOMIJA RASPADA! Hrvati opet brutalno napali Srbiju i Vučića - NE MOGU DA PREŽALE ŠTO JE NAŠA ZEMLJA LIDER U REGIONU!

Politika

SVRBI IH ŠTO IM SE EKONOMIJA RASPADA! Hrvati opet brutalno napali Srbiju i Vučića - NE MOGU DA PREŽALE ŠTO JE NAŠA ZEMLJA LIDER U REGIONU!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić, koji se u javnosti u doba epidemije koronavirusa pojavljuje deset puta manje od lekara, pa čak i premijerke Ane Brnabić, glavna je meta hrvatskih, antisrpskih medija. Zašto? Pa, zato što oni dobro znaju da je Vučić najzaslužniji za to što Srbija ubrzano stiže, a uskoro će i prestići Hrvatsku i njenu ekonomiju


U jeku pandemije koronavirusa, u trenutku kada je u njihovoj zemlji do sada preminulo 35 ljudi, a ukupan broj slučajeva dostigao cifru od 1.791, Hrvati se neprestano bave Srbijom i mržnjom prema predsedniku Aleksandru Vučiću.

Na njihovom portalu Jutarnji.hr osvanula vest u kojoj se kritikuje srpska vlast i njen predsednik zbog načina borbe protiv koronavirusa. Njima su Srbi i dalje glavna tema, čak i u ovim teškim vremenima.

Imajući u vidu najnovije prognoze Međunarodnog monetarnog fonda o proceni rasta BDP-a za 2021. godinu, jasno je da ovi napadi nisu slučajni. Još jednom se pokazalo kao tačno da je ono što je Informer pisao ranije apsolutna istina - jedini motiv za napad hrvatskih medija na Srbiju i njenog predsednika je upravo ova prognoza MMF-a i to što srpska privreda ima najbolje predispozicije za napredak u odnosu na sve zemlje u regionu, pa čak i u Evropi. 

Foto: printscreen

 

Podsećamo, MMF je pre dva dana objavio procenu pada BDP-a za ovu godinu, koji je izazvan pandemijom koronavirusa, kao i procenu privrednog rasta za 2021. godinu. Srbija je, prema podacima ove institucije, apsolutni lider u regionu

Foto: printscreen

Foto: printscreen

Izgleda da ona stara "Da komšiji crkne krava" i dalje važi, čak i u doba koronavirusa, kada je ljudski život važniji od svih nesuglasica. Naše komšije izgleda uspeh ne praštaju, to ni pandemija ne može da promeni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
joks

pre 4 godine

bravo za naseg predsednika,neka smo bolji od komsija,ponosni smo na to a kerovi laju ali karavani prolaze.zivela srbija.

zika

pre 4 godine

ZA SRBIJU PREDAJA NIKAD NIJE OPCIJA. ZIVELA SRBIJA

BOLE

pre 4 godine

Čim oni imaju nešto protivu Srbije znajte da smo na dobrom putu.

mix

pre 3 godine

Srbija ne bi trebala da se osvrce na zlonamerne komentare iz HR ,imamo mi mnogo nasih problema da resavamo. Proci ce ova pandemija COVID-a ali ce kljucni problem u svetu biti nedostatak hrane u znacajnom delu sveta. Srbija je poljoprivredna zemlja a to u ovakvim nesrecnim vremenima mnogo znaci. Zato mi sada moramo dobro da zapnemo da zasejemo svaki pedalj nase rodne zemljice i da tako spasimo celu nasu ekonomiju. Upravo je ta nasa ekonomska struktura i bila kljucni parametar na kojem MMF i WB temelje te prognoze. U mirnim vremenima kljucno ekonomsko pitanje je finansiranje razvoja ,tj.raspolozivost i dosezanje do izvora finansijskog kapitala. U post COVID eri, kapital ne bi trebao biti problem a Srbija upravo zbog svega toga ima izuzetnu sansu da relativno (prema drugim zemljama, ne samo u okruzenju), ubrza svoj ekonomski rast. Neke druge zemlje ,posebno one koje imaju turizam kao osnovu svoje ekonomske strukture i rasta, pretrpece gotovo tragican pad njihovog rasta u veliko usporavanje razvoja, a od toga ce se godinama tesko oporavljati. Mi ne treba da to gledamo sa nekim zadovoljstvom ili da iz toga izvlacimo zakljucke o nekoj nasoj superiornosti i sl. Mi treba da u tisini i mirno radimo nase razvojne projekte, koristimo pametno i punim kapacitetom nase prirodne i druge resurse i to je to. Kako ono nas narod kaze :"U dobru se ne ponesi..."!

zoki

pre 3 godine

Oni su bezobrazni , Oni se direktno mesaju u unutrasnje poslove Srbije .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija