• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

18.04.2020

17:32 >> 17:37

NE ZNA SE KO JE LUĐI, ŠIPTARI  ILI EU?! Kurti napao Lajčaka, očekuje da ubedi Srbiju da odustane od razmne teritorija! Lajčak odgovra  da Brisel "opet analizira sporazume Beograda i Prištine"!

Politika

NE ZNA SE KO JE LUĐI, ŠIPTARI ILI EU?! Kurti napao Lajčaka, očekuje da ubedi Srbiju da odustane od razmne teritorija! Lajčak odgovra da Brisel "opet analizira sporazume Beograda i Prištine"!

Podeli vest

Vršilac dužnosti premijera privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pitao je telefonskom razgovoru Miroslava Lajčaka, specijalnog izvestioca EU za dijalog Beograda i Prištine, "da li je ubedio srpsku stranu da odustane od ideje o razmeni teritorija" između Beograda i Prištine, saopštila je vlada u Prištini

Kurti je, kako je potvrđeno iz vlade, razgovarao telefonom sa Lajčakom o epidemiološkoj situaciji na Kosovu i merama koje je vlada preduzela u cilju sprečavanja širenja korona virusa, kao i o nastavku dijaloga između Prištine i Beograda.

U saopštenju se navodi da je Lajčak informisao Kurtija da trenutno analizira postignute sporazume između Beograda i Prištine, kao i da vodi razgovore sa stranama koje će biti uključene u taj proces, prenelo je Kosovo onlajn.

Kurti je s druge strane, navodi se dalje u saopštenju, rekao da je vlada trenutno fokusirana na borbu protiv KOVID-19 i da sve političke stranke na Kosovu sada moraju biti ujedinjene.

- Kurti je pitao Lajčaka i da li je ubedio srpsku stranu da odustane od ideje o razmeni teritorija između Kosova i Srbije - piše u saopštenju.

MILO, OVO TI SRBI NEĆE ZABORAVITI! VASKRŠNJU LITURGIJU PRENOSIĆE HRVATI, SARAJEVO, ALI NE I RTCG! Crna Gora nikad nije bila ovako ponižena!

Na kraju se dodaje da su se Kurti i Lajčak saglasili da dijalog može biti nastavljen nakon pandemije korona virusa.

Lajčak je danas razgovarao s predstavnicima Srpske liste i Aljbinom Kurtijem o nastavku dijaloga kao i o borbi protiv korona virusa.

VUČIĆ REKAO "NE" NAJMOĆNIJOJ SVETSKOJ INSTITUCIJI! Srbija je dovoljno jaka, ta vrsta pomoći joj nije potrebna! VLADE U SVETU SU PADALE I ZA MANJE STVARI!

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici Srpske liste objavljeno je da su predsednik Srpske liste Goran Rakić i potpredsednik stranke Igor Simić razgovarali sa Lajčakom o zajedničkim naporima za suzbijanje pandemije, kao i o potrebi da se spreče bilo kakve jednostrane akcije koje mogu dodatno da otežaju dijalog.

Lajčak takođe je na svom Tviter nalogu podelio tu vest i istakao da je obavio koristan razgovor sa Rakićem i Kurtijem, kao i da su teme bile nastavak dijaloga i borba protiv korona virusa.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
arsa

pre 4 godine

Da li je moguce da neko u svetu misli da ce srbi pristati na neku razmenu moje za moje.Gospodo Kosovo je nedeljivo i pre svega ono je srpsko.

dimitri

pre 3 godine

Ja neznam sta hoce Kurti. NIJE HTEO DA UKINE TAKSE A SADA TRAZI NESTO OD LAJCEKA. E TO SE KOD NAS KAZE OVAKO KURI '''NISI HTEO DA POLJUBIS POPA U RUKU E SAD CES POLJUBITI POPADIJU U DUPE

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija