• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.04.2020

14:00

(VIDEO) HITNO! VLADA OBJAVILA NAJNOVIJE MERE! Kad penzioneri mogu da šetaju, kad se otvaraju pijace, A ŠTA I DALJE OSTAJE ZATVORENO!

Politika

(VIDEO) HITNO! VLADA OBJAVILA NAJNOVIJE MERE! Kad penzioneri mogu da šetaju, kad se otvaraju pijace, A ŠTA I DALJE OSTAJE ZATVORENO!

Podeli vest

Na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije, a u skladu sa epidemiološkom situacijom i mišljenjem struke, donete su odluke u vezi sa ublažavanje određenih mera u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19.

Policijski čas (zabrana kretanja) od sutra počinje od 18 umesto od 17 časova i traje do 5 časova ujutru. Građani stariji od 65 godina, moći će počevši od sutra, utorkom, petkom i nedeljom da izlaze u šetnju u trajanju od pola sata. Oni će svojih pola sata za šetnju moći da iskoriste u periodu od 18 časova do 1 sat iza ponoći, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.

Od utorka, 21. aprila dozvoljen je rad poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, poput automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo – knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, graževinskim materijalom…

Zelene pijace (na otvorenom i zatvorenom prostoru) od sutra su ponovo otvorene uz obaveznu primenu svih mera zaštite protiv širenja korona virusa.

Foto: Informer

Vlada takođe poziva poslodavce u oblasti građevinarstva (visokogradnja i niskogradnja) da nastave rad u punom kapacitetu radom od sutra, 21. aprila. Svi poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitna sredstva (maske, rukavice i dezinfekciona sredstva) i rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance. Poslodavci su dužni da izrade poseban plan mera rada tokom vanrednog stanja, dok su zaposleni u obavezi da to poštuju.

Oni koji i dalje nisu u mogućnosti da nastave sa radom su objekti čiji rad podrazumeva okupljanje velikog broja ljudi, poput radnji različitih delatnosti koje se nalaze u tržnim centrima. Takođe, rad i dalje nije dozvoljen u delatnostima koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, tako da frizerski saloni, saloni za negu lepote, teretane i fitnes centri i dalje ostaju zatvoreni.

Bitno je naglasiti još jednom da se rad u objektima i delatnostima kojima je to od sutra dovoljeno može obavljati isključivo uz poštovanje svih mera zaštite i korišćenje sredstava za dezinfekciju i zaštitnih sredstava – maski i rukavica.

Vlada je odobrila i donaciju od pet hiljada testova Republici Srpskoj u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
caja

pre 4 godine

Bas vam hvala! Znaci opet da ne vidimo sunce. Ko je smislio da se setam po mraku!

AS

pre 4 godine

SADA JE 18 SATI. NIJE MRAK I SUNCE JOŠ UVEK LEPO SIJA I GREJE. TAKO ĆE SIGURNO BITI DO 18,30.

Nina

pre 4 godine

A kada možemo u kupovinu? Jedino je naša država napravila od nas vampire pa sve po mraku, danas je sramno biti penzioner, sakri tu đubrad koja su radila ceo žovot i plaćala poreze državi, gurni ih u pomrčinu sve pod izgovorom brige za njih. Optuži ih da šire zarazu i odvoj od porodice jer sačuvaj bože da se neko mlađi strpi od lunjanja po kafima ili da možemo u kupovinu po danu, da se ne saplićemo i tumaramo po mraku.... sramota da je ovu državu i vlast od njihovih roditelja i baba i deda!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17