• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.04.2020

20:05

A GDE TI JE DRŽAVA?! KURTI UDARIO NA VUČIĆA, GRENELA, TAČIJA, priviđa mu se TAJNA PODELA TERITORIJA I "DRŽAVNI UDAR"! Odgovorio mu Trampov specijalac za dijalog!

Politika

A GDE TI JE DRŽAVA?! KURTI UDARIO NA VUČIĆA, GRENELA, TAČIJA, priviđa mu se TAJNA PODELA TERITORIJA I "DRŽAVNI UDAR"! Odgovorio mu Trampov specijalac za dijalog!

Podeli vest

Vršilac dužnosti premijera lažne države Kosovo Aljbin Kurti ocenio je da je obaranje njegove vlade bio "državni udar" i optužio specijalnog izaslanika predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela da je bio blisko uključen u taj proces

Kurti tvrdi da Grenel želi "ishitren sporazum" s Beogradom, koji će uključivati razmenu teritorija, prenosi Kosovo onlajn pozivajući se na Koha ditore.

- Srbija želi članstvo u EU, dok je Grenelu samo stalo do potpisa na dnu lista papira, a ne do sadržaja teksta na tom listu - rekao je Kurti.

On je tokom onlajn konferencije o međunarodnim medijima izneo i tvrdnju da su razgovori o razmeni teritorija počeli tokom mandata Federike Mogerini i da ih direktno vode kabineti Hašima Tačija i Aleksandra Vučića.

KURTIJU SE PRIVIĐAJU ZAMKE I ZAVERE: Da nismo prihvatili testove iz Srbije, optužili bi nas da nećemo da testiramo Srbe!

 



Kurti je dodao je da je Grenel preuzeo tu ideju i nastavio da vrši pritisak na njega da pristane na ono što on smatra brzim i nepromišljenim rešenjem.

Tvrdi takođe da je Tači radio na rušenju njegove vlade, pošto je, kako je naveo, želeo da proglasi vanredno stanje, pošalje vojsku na ulice, stvori incidente i posledično utre put brzopletom sporazumu o razmeni teritorija bez demokratskog nadzora.

Kurti je rekao da želi sporazum sa Beogradom, ali, kako je naveo, "dogovor bez mapa".

On je rekao da nije video mapu za razmenu teritorija, ali tvrdi da su se bliski Tačijev i njegov savetnik sastali i razgovarali o tome.

- Tri severne opštine bi bile pripojene Srbiji, Preševo Kosovu, ali ne i grad i ne železnica koja ''pripada Kini - tvrdi Kurti.

TAČI ZAGLAVIO U BOLNICI U PRIŠTINI! Nije koronavirus, al' će mnogo da ga boli!

 



Komentarišući izbor Miroslava Lajčaka za izaslanika EU za dijalog između Beograda i Prištine, on je rekao da su u Prištini skeptični zbog imenovanja Lajčaka i Žozepa Borela s obzirom na to, kako je naglasio, da obojica potiču iz zemalja koje ne priznaju nezavisnost Kosova.

On smatra da glavni zadatak Lajčaka "mora da bude da ubedi Vučića da odustane od sporazuma o razmeni teritorija ili verzije razmene teritorija".

Ričard Grenel ponovo je danas negirao da je bilo razgovora o razmeni teritorija.

- Apsolutno nije bilo govora o razmeni teritorija, i o tome niko drugi nije razgovarao u mom prisustvu. To smo rekli mnogo puta - napisao je Grenel na svom Tviteru.
 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija