• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.04.2020

14:40

ALBANSKI LOBISTI POZVALI TRAMPA DA SMENI GRENELA! Tvrde da je doveo do "opasne situacije" na Kosovu i Metohiji!

Politika

ALBANSKI LOBISTI POZVALI TRAMPA DA SMENI GRENELA! Tvrde da je doveo do "opasne situacije" na Kosovu i Metohiji!

Podeli vest

Američko-albanska lobistička grupa "Albansko-američka građanska liga" pozvala je predsednika SAD Donalda Trampa da smeni ambasadora Ričarda Grenela sa funkcije specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine, zbog zloupotrebe tog procesa, što je dovelo do opasne situacije na Kosovu "pada demokratski izabrane vlade Aljbina Kurtija".

U otvorenom pismu Trampu ova grupa ocenjuje da je pristup Trampove administracije "u osnovi pogrešan i osuđen na neuspeh", prenosi portal Kosovo online pozivajući se na prištinsku Kohu.

- Verujemo da je pristup Trampove administracije u sukobu između Kosova i Srbije u osnovi pogrešan i zato osuđen na neuspeh. Pošto je ambasador Grenel izgubio kredibilitet nepristrasnog posrednika, Građanska liga poziva predsednika Trampa da ukloni ambasadora Grenela sa dužnosti specijalnog izaslanika za dijalog između Kosova i Srbije - navodi se u pismu.

Liga se osvrnula na dosadašnji tok dijaloga i na navodni "tajni sporazum" o razmeni teritorija, zatim na situaciju na Kosovu, na burnu političku scenu i doprinos koji je dala pitanju Kosova uz stalno lobiranje u SAD.

- Mi, članovi Odbora Albansko-američke građanske lige, veoma smo zabrinuti zbog opasne situacije na Kosovu posle pada demokratski izabrane vlade premijera Aljbina Kurtija - navodi ova lobistička grupa.

Dodaje se da je ta grupa uvek lobirala da američka vlada koordinira s Evropskom unijom kako bi se u potpunosti uključila u pronalaženje pravednog i trajnog rešenja sukoba.

- Na našu žalost, ambasador Grenel je zloupotrebio taj proces tražeći lako i brzo rešenje - tvrdi Liga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija