• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.04.2020

17:43

RUSIJA U SB UN IŠAMARALA LAŽNU DRŽAVU ZBOG SRBIJE! Kina odmah stala uz našu zemlju, Britanija, SAD i Francuska će upamtiti ovu lekciju!

Politika

RUSIJA U SB UN IŠAMARALA LAŽNU DRŽAVU ZBOG SRBIJE! Kina odmah stala uz našu zemlju, Britanija, SAD i Francuska će upamtiti ovu lekciju!

Podeli vest

Stalni predstavnik Rusije Vasilij Nebenzja zapitao je ispred koje zastave i simbola je sedeo predstavnik prištinskih institucija Glauk Konjufca dok se obraćao na video sednici i podsetio da on u nastupu na sednici SB UN treba da sedi ispred odgovarajućih simbola

- Želim da podsetim gospodina Konjufca da govori u skladu sa pravilom br. 39 procedure Saveta bezbednosti (Savet bezbednosti UN može da ponudi saradnicima sekretarijata ili ostalim licima, koje smatra nadležnim za konkretno pitanje, da dostave informacije ili pruže drugu vrstu pomoći za razmatranje pitanja koja spadaju u njihovu nadležnost). U vezi sa tim, želeli bismo da zamolimo sekretarijat da informiše sve koji u skladu s tim pravilom govore na sednici Saveta bezbednosti o tome - koji simboli su prikladni za pozadinu tokom govora, a koji nisu - naglasio je Nebenzja.

Ruski ambasador je dodao da je pažljivo slušao o čemu je Konjufca govorio i da, gledajući zastavu iza njega, nikako nije mogao da shvati kakva je to zastava. 

Sudeći po bojama, istakao je ruski zvaničnik, to bi mogla biti zastava Švedske, ili Ukrajine, ili Barbadosa. Ili, zaključio je Nebenzja, pošto je ipak reč o Balkanu, možda se radi o zastavi Bosne i Hercegovine.

On je pozdravio saradnju koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio u borbi protiv Kovid 19, ali napomenuo da brine ponašanje Prištine.

Ocenio je da se situacija na Kosovu pogoršava i da nijedna ružičasta slika o kosovskoj demokratiji koja se predstavlja neće Rusiju ubediti u suprotno.

PRIČA O STRADANJU SRBA SE PLAĆA! NIJE PROŠLO NI 24 SATA, A VEĆ JE BIVŠI! Gaši uklonjen čim je otkrio Šiptarima istinu o Žutoj kući, zločinima OVK!

On je rekao da na Kosovu vreba nova politička kriza, a da kosovski albanski lideri ne pokazuju interes za dijalog Beograda i Prištine.

- Mnogi na Zapadu požurili su da pozdrave ukidanje taksi, a činjenica da su one samo suspendovane sa još neprihavljivijihm zahtevima Beogradu - rekao je Nebenzja.

On je ocenio da je dijalog Beograda i Prištine zastao zato što EU nije osigurala da kosovski Albanci ispune obaveze preuzete pre sedam godina poput Zajednice srpskih opština. Takođe je izrazio nadu da će se sa imenovanjem Miroslava Lajčaka za specijalnog predstavnika EU za dijalog pronaći rešenje.

Predstavnik Kine naglasio je da je ta zemlja uvek isticala da je najbolji način za postizanje rešenja dijalog, kao i da SB UN treba da nastavi da se bavi kosovskim pitanjem.

- Potrebno je naći političko rešenje. Poštujemo suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i zato smatramo da je važno nastaviti dijalog - rekao je predstavnik Kine.

Foto: Fotoilustracija

On je istakao da u celom procesu misija Unmik ima važnu ulogu, zbog čega njen rad podržava.

Britanija, SAD, Francuska, naravno, nisu uputili niti jednu ozbiljuniju primedbu na Ponašanje Prištine! Štaviše! 

Njihova izlaganja se mogu svesti u sto puta vuišenu priču kako je nastavak dijaloga Beograda i Prištine krucijalan za postizanje sveobuhvatnog prihvatljivog rešenja. Pozdravili su i imenovanje Lajčaka za specijalnog predstavnika EU za KiM uz nadu da će to pospešiti nastavak dijaloga.

Poručili su da je važan i rad Specijalnog suda za ratne zločine istakavši da pravda mora biti zadovoljena i pružena satisfakcijama porodicama stradalih.

Ipak, za njih je sada prioritet borba protiv virusa Kovid-19 zbog čega nije vreme za političke razmirice već za solidarnost!

Pogledajte bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milankukic

pre 3 godine

bravo za Rusiju ,Kinu i sve zemlje koje su opredeljene za mir u svetu i nisu za kriminal kakav se odvija na kosovu jer sve zemlje koje su priznale "takozvanu drztavu " to su uradile samo da bi opljackali rudno blago republike Srbije to unaju i vrabci a niko nece da kaze istinu jer se bojhe amerike,britanije ,nemacke i.t.d.

milosobilic1389

pre 3 godine

Kosovo je srpsko dok god se tako izgovara...! Kosovo je imenica od srpskog glagola - KOSITI...I dokle god se tako piše i izgovara KOSOVO je u suštini - SRPSKO...! Albanci ga isto tako izgovaraju, znači: SRPSKO JE... Kosovo je bila velika žitnica Nemanjića, u kojoj se kosilo žito za srpske kraljeve...!! Dokle god Šiptari ne prevedu svetu srpsku reč "KOSOVO" ( nije im to još palo na pamet...?!) ...Ono će biti i ostati... - SRPSKO...!!

Samosvesna građanka

pre 3 godine

RUSIJA U SB UN IŠAMARALA LAŽNU DRŽAVU ZBOG SRBIJE... Verovatno slučajno nije napisano da od tog trenutka lažnoj državi bride obrazi a do sad je uvek pisano da bride obrazi svakom kog je Rusija išamarala.

CANE

pre 3 godine

Kada je teško zna se Rusija i Kina. Što se mene tiče Evropa ne pripada nama,a mi njoj pripadamo.Znam teško je reći :SRPSKI NEROD JE HEROJSKI NAROD!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija