• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

28.04.2020

23:47

ŠOKANTNO! LIDER DJB POTPUNO PROLUPAO! Radulović tvrdi da respiratori ubijaju!

Politika

ŠOKANTNO! LIDER DJB POTPUNO PROLUPAO! Radulović tvrdi da respiratori ubijaju!

Podeli vest

Lider pokreta Dosta je bilo (DJB) narodni poslanik Saša Radulović tvrdi da respiratori ubijaju obolele od koronavirusa!?!

Radulović se u svojim objavama na društvenim mrežama poziva na izjave makedonskog lekara Vela Markovskog i nemačkog doktora Klausa Konlajna, napominjući da u Srbiji "vlada potpuni mrak i da domaći mediji ne smeju da objave izjave poznatih svetskih lekara"!?!
 

Glupo do bola

To je toliko velika glupost da prosto ostavlja bez teksta! A to, pritom, govori neko ko o medicini ne zna ništa
Dr Vladimir Đukić, KBC "Dragiša Mišović"


"Evo stiže i 'Rojters' do informacija da respiratori možda i nisu tako dobra ideja. O ovome je na samom početku krize govorio makedonski lekar Velo Markovski. Izgleda da je značajan broj ljudi umro zbog pogrešnog tretmana", napisao je doslovce Saša Radulović na Tviteru.

 

 

 


Komentarišući Radulovićeve tvrdnje, direktor KBC "Dr Dragiša Mišović" profesor dr Vladimir Đukić kaže da je u pitanju 'elementarna glupost'.


- Ceo svet u ovoj pandemiji koronavirusa kupuje respiratore, cena im je skočila tri puta i nema ih nigde na tržištu, a Radulović izlazi sa teorijom da je lečenje respiratorima pogrešno i da je prouzrokovalo smrt velikog broja pacijenata!?! Pa to je tolika glupost da prosto ostavlja bez teksta. A to, pritom, govori neko ko o medicini ne zna ništa! - kaže dr Đukić.


Anesteziolog iz KBC "Dr Dragiša Mišović" koji nas je zamolio da mu ne objavljujemo ime rekao nam je juče da mu nije jasno kako se neko ko nema veze sa medicinom uopšte usuđuje da u javnost izlazi sa ovakvim nebulozama.
- Respirator je mašina koja se koristi kod najtežih oblika poremećaja disanja i dokazano je da pomaže pacijentima koji ne mogu sami da dišu. Prema tome, ovakve tvrdnje čoveka koji nema veze sa medicinom jesu politikanstvo i čista glupost - kaže ovaj doktor.


Na drugoj strani, poslanik SNS Aca Marković ocenjuje da je jako teško shvatiti sve besmislice koje lider DJB Saša Radulović iznosi na svojim konferencijama za medije.
- Primetno je da je Radulović u poslednje vreme zašao u domen nadrilekarstva, pa sve više napada zdravstvene radnike i medicinske stručnjake. Verovatno mu je to novo zanimanje s obzirom na to da se nije proslavio ni u čemu čime se do sada bavio. Neuspešni ministar, neuspešni predsednik političkog pokreta, neuspešni muzikant, samo su neki od primera neuspeha novopečenog nadrilekara Radulovića... - ističe Marković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija