• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

28.04.2020

23:00

KURTI OPTUŽIO GRENELA DA JE "SRPSKI ČOVEK"! Imali smo odličnu saradnju, A ONDA JE ON OTIŠAO U BEOGRAD i sve se promenilo!

Politika

KURTI OPTUŽIO GRENELA DA JE "SRPSKI ČOVEK"! Imali smo odličnu saradnju, A ONDA JE ON OTIŠAO U BEOGRAD i sve se promenilo!

Podeli vest

Odlazeći premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ponovio je večeras da je Ričard Grenel, specijalni izaslanik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine, zainteresovan za postizanje brzog sporazuma dve strane, a ne za sadržaj tog sporazuma, i tvrdi da je razgovarao sa Grenelom i posle pada njegove vlade

- Ambasador Grenel je bio na Kosovu u oktobru i januaru. Sreli smo se dva puta. Na početku je u oktobru rekao da bi Kosovo trebalo da ukine taksu, a sa druge strane Srbija treba da zaustavi svoju kampanju na međunarodnoj sceni protiv priznavanja nezavisnosti Kosova i našeg članstva u međunarodnim organizacijama - kaže Kurti.

Međutim, kako navodi, otkako je Grenel u januaru otišao u Beograd, drugi deo tog zahteva je u potpunosti uklonio i rekao da samo Priština treba da ukine takse, a da nije govorio o delu zahteva prema Srbiji.

Prema njegovim rečima, Grenelov pritisak u početku je bilo svojevrsno insistiranje da njegov zahtev bude prihvaćen bezuslovno.

SUKOB MERKELOVE I TRAMPA ZBOG SRBIJE I KOSOVA! Nemački Špigl: Tramp sprema konačno rešenje za KiM bez učešće Evrope! SAMO I BEOGRAD SE TU NEŠTO PITA!

- Bio sam u stalnoj komunikaciji s njim sve do nedavno, čak i nakon što je vladi izglasano nepoverenje i sada imamo kontakt, kada smo u svojstvu odlazeće vlade. U međuvremenu, sa druge strane, počeo je da raste pritisak na našeg partnera u vladi sve dok se oni nekako nisu predali i pokorili - kaže Kurti.

KORONA PROIZVELA NOVI OBLIK PORODIČNOG NASILJA, DECA ZLOSTAVLJAJU RODITELJE! Policija i službe za pomoć zatrpani pozivima!

On je za Juronjuz na albanskom jeziku naveo da je Grenel imao aktivnu ulogu.

- Reč je o američkom izaslaniku, veoma moćnom, veoma važnom s kojim sam razgovarao, ali, s druge strane, nisam pristao da dovedem u pitanje interes Kosova, odnose sa Srbijom, naš subjektivitet, jer je reciprocitet najnormalnija stvar u bilateralnim odnosima u dobrosusedstvu, uprkos njegovom insistiranju - rekao je Kurti, prenosi Kosovo onlajn.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vuja

pre 3 godine

Ma ovaj je prolupao potpuno, ili on ili ona njegova zena, norvezanka ( navodno je slusa sve sto mu kaze), lupa gluposti maksimalno i evo sad oce da se posvadja sa svojim mentorima, amerima

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija