• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K. - M. D.

30.04.2020

18:04

ŠOK! AKO BI IZBORI BILI OVE NEDELJE, ĐILAS BI DOBIO 7,2 ODSTO, A VUČIĆ... Ovo istraživanje radio je ZAGRIŽENI OPOZICIONAR!

Politika

ŠOK! AKO BI IZBORI BILI OVE NEDELJE, ĐILAS BI DOBIO 7,2 ODSTO, A VUČIĆ... Ovo istraživanje radio je ZAGRIŽENI OPOZICIONAR!

Podeli vest

Istraživanje koje je radio zagriženi opozicionar Đorđe Vukadinović pokazalo da je Vučić najjači, a Đilasov Savez za Srbiju slabiji nego ikada

Kada bi parlamentarni izbori bili održani ove nedelje, koalicija oko Srpske napredne stranke i njenog lidera Aleksandra Vučića ubedljivo bi pobedila sa čak 57,6 odsto glasova, dok bi Savez za Srbiju Dragana Đilasa dobio podršku tek 7,2 odsto građana!

Foto: Tanjug

Ovo su rezultati najnovijeg istraživanja 'Nove srpske političke misli' na čijem čelu je Đorđe Vukadinović, opozicioni poslanik i žestoki kritičar aktuelne vlasti! Upućeni kažu da to što je i Đilasu naklonjeni Vukadinović morao da prizna ogromnu nadmoć SNS i Vučića nesumnjivo govori da više nema nikakve sumnje u rezultate narednih izbora kada god da oni budu održani. Moralo bi da se desi neko mnogo veliko čudo, pa da Vučić i naprednjaci izgube te izbore, kažu naši sagovornici.

Poruka naroda lažovima

Ovo je još jedna poruka naroda lažovčinama iz SZS, koji i strašnu epidemiju koriste za skupljanje jeftinih političkih poena
Miloš Vučević, potpredsednik SNS

Kako je objavljeno, istraživanje NSPM sprovedeno je od 16. do 22. aprila. Od ispitanika koji su rekli da će sigurno izaći na izbore, njih 57,6 odsto podržava SNS. Na drugom mestu sa nešto manje od 12 odsto našla se koalicija SPS-JS, dok bi Đilasov SZS bio tek treći sa podrškom od samo 7,2 odsto.
Radikali bi ostali i ispod smanjenog cenzusa od tri odsto, za njih bi glasalo 2,7 odsto birača, dok je u problemu i koalicija SPAS Aleksandra Šapića sa tek 2,5 odsto glasova. Među opozicionim razočaranjima jesu i Sergej Trifunović i njegov PSG, koji mogu da računaju na mizernih 2,2 odsto podrške.

Kako tumače istraživači, ovi rezultati pokazuju i da građani Srbije masovno podržavaju mere koje Vlada sprovodi tokom pandemije koronavirusa (pogledajte okvire i grafike). 

SISAJ KU*AC, JE*O SAM TI SVE PO KUĆI! Pogledajte kakav politički program nude Đilas i njegov pajtos Sergej! (VIDEO)

I dok direktor NSPM Đorđe Vukadinović nije hteo da komentariše svoje istraživanje, programski direktor Cesida Bojan Klačar kaže da su trendovi u podršci strankama ostali na sličnom ili istom nivou kao i pre krize.

Ako biste izašli na izbore, a na njima bile sledeće liste i koalicije, za koju biste najverovatnije glasali?


SNS 57,6%
SPS 11,9%
SZS 7,2%
Opozicija, ali ne znam ko 6,1%
SRS 2,7%
SPAS 2,5%
PSG 2,2%
Evropski blok (LSV, SMS, Srbija 21) 2,2%
"1 od 5 miliona" 1,3%
DJB 1,1%
Neko drugi 5,2%
*izvor: NSPM

- I druga istraživanja pokazala su rast poverenja u institucije i rast rejtinga i odobravanja politike predsednika Republike. Ništa od ovoga nije iznenađenje, jer smo slične situacije imali u brojnim evropskim državama kada je kriza doprinosila ili stabilizaciji ili povećanju poverenja i rejtinga. Treba istaći i da je merenje rejtinga u krizi veoma specifično pošto je vladajuća stranka vidljivija nego opozicija. Građani su, pritom, skloni da se 'okupe ispod državnih interesa', pa se mogu očekivati određene promene ili pomeranja posle vanrednog stanja... - naglašava Klačar.

On dodaje da ćemo realniju sliku imati 'posle nekoliko nedelja života u normalnim uslovima'.
- Kada je reč o podršci vladinim merama, sva istraživanja su pronašla da je ta podrška većinska, u zavisnosti od postavljenog pitanja ona se menja, ali je svuda bila iznad polovine. Na drugoj strani, iako nisu većina, postoji relevantan procenat građana koji ovim merama nisu zadovoljni i koji će sigurno očekivati neku vrstu odgovora, bilo od strane države u narednim danima ili politički, od opozicije na samim izborima - napominje Klačar.

Potpredsednik SNS Miloš Vučević smatra da ovi brojevi jasno pokazuju kome narod veruje.

- Ovo jeste dokaz snažne podrške politici našeg predsednika Aleksandra Vučića i potvrda da većinska Srbija, složna i ujedinjena, pobeđuje i u borbi protiv virusa koji je desetkovao čovečanstvo. Ovo je i poruka naroda lažovčinama iz SZS-a koji epidemiju koriste za dobijanje jeftinih političkih poena. Tako da samo neka oni nastave da lupaju gluposti! - poručuje Vučević.

Da li mislite da je vlast preduzela adekvatne mere u borbi protiv epidemije koronavirusa?

* Da, bila je neophodna oštra izolacija - 57,2%

* Ne, kasnilo se, a posle preterivalo - 27,5%

Da li podržavate meru zabrane kretanja penzionera i višednevnog karantina za sve građane?

* Da - 55,8%
* Ne - 33,7%




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija